📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
3 minuty temu
lofix1 napisał/a:
nie wiem co bardziej patetyczne, pijany grubasek który udaje pasażera czy typ, który rży ze szczęscia, że opanował sztukę przechwytywania obrazu za pomocą telefonu
Patetyczne to znaczy wzniosłe, poważne, uroczyste po polsku idioto. Pathetic po hamerykańsku znaczy żałosne... Jak Ty i twoja polonistka.
Masz i się jebnij
lofix1 napisał/a:
nie wiem co bardziej patetyczne, pijany grubasek który udaje pasażera czy typ, który rży ze szczęscia, że opanował sztukę przechwytywania obrazu za pomocą telefonu
Patetyczny
1. «podniosły, uroczysty, pełen powagi»
2. «przesadnie uroczysty, sztuczny»
Te określenie pasuje do grubego (bo siedzi taki wyprostowany i poważny) ale nie do śmiechu kolesia nagrywającego telewizor. Najwidoczniej pomyliło Ci się z angielskim pathetic (żałosny, wzbudzający litość)... nie używaj słów których nie znasz znaczenia...
dopiero zauważyłem, że wyżej już ktoś Cię za zrugał
lofix1 napisał/a:
Chyba nie wiesz co znaczy "patetyczne". To, że brzmi jak angielskie "pathetic", nie znaczy od razu, że ma to samo znaczenie.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie