Krzysztof Klenczon wykonuje piosenkę o żołnierzach wyklętych w opolu w 1969. Jego ojciec walczył w AK. Po tym występie publiczność oklaskiwała go 10min. To cud, że czerwona hołota ich wtedy nie zamknęła za ten utwór.
W naszej pamięci Żołnierze Wyklęci!
Udostępnij na Facebooku
Skopiuj link
konto usunięte
2012-10-18, 15:10
Nie wiem, skąd pomysł, że to o żołnierzach wyklętych. Zresztą, jeżeli tato K.K. był w AK, to nie musiał wcale kochać Narodowych Sił Zbrojnych, wręcz przeciwnie.
konto usunięte
2012-10-18, 16:13
@up czy Ty w ogóle wiesz co mówisz?? Wielu z żołnierzy AK po wojnie wstąpiło w szeregi NSZ i walczyli ramie w ramie. Dosadnie pokazuje to jeden z najlepszych Polskich seriali. "Czas Honoru". Wszytsko co teraz jest w Polsce ze jest źle to wina tego systemu. Nie zdziwie sie jak dojdzie do zamieszek bo MY młodzi ludzie PATRIOCI mamy dość tego jak rządzi sie naszą Kochaną Ojczyzną. Jestem dumny z bycia Polakiem!!
konto usunięte
2012-10-18, 19:03
Co do dawnych żołnierzy AK za czasów komuny to od razu przypomina mi się ojczulek naszych wszechmocnych i nieomylnych kaczorów który za bycie w AK i działanie 'anty' dostał w prezencie od Bieruta willę a jego synalkowie paradowali po planach filmowych za najgłębszej komuny.
Let the shit storm begin !
konto usunięte
2012-10-18, 21:26
konto usunięte
2012-10-19, 20:25
konto usunięte
2012-10-19, 21:51
@jcoob
Skąd takie fajne bajeczki wyciągnąłeś, z palca wyssałeś czy Ci jakiś niedouczony pismak/belfer zdołał w tą malutką główkę wcisnąć? Nie będę się rozpisywał, powiem tylko, że cała moja rodzina i od strony ojca i matki pochodzi z tamtych stron i nie przypominam sobie, żeby KIEDYKOLWIEK ktoś z nich napinał się na NSZ, a wręcz przeciwnie...
Przeczytałbyś coś więcej w życiu, niż tylko komentarze na YT :/
konto usunięte
2012-10-21, 23:54