👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
50 minut temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Tak przypominam ze 21 chromosom a reczej ich pare to kazdy ma , ten czlowiek posiada dodatkowy chromosom z pary 21
tzw. trisomie

ha. mając downa da się pracować więc cofamy zasiłki dla niepełnosprawnych

"Człowiek z obecnością 21 chromosomu serwuje naleśnika", No trudno żeby człowiek nie miał 21 chromosomu skoro każdy posiada ich 23, jeśli jednak chodzi ci o zespół downa to jest to trisomia dwudziestego pierwszego chromosomu, człowiek normalnie ma chromosomy w parach a trisomia jest to roztrojenie czy coś takiego. W każdym razie sprawdź zanim coś napiszesz.

E... Mi się ryj śmiał. Taka szczera radość. Ty byś tak się cieszyć nie umiał. A serio to miałam niedorozwiniętego wujka. Może dlatego z sympatia patrzę na takich. Był zajebiście dobry. I bawił się ze mną najfajniej, jak dzieciak. Czyste, niewinne stworzenie, zawsze chętne do pomocy. Babci światło włączał w pokoju, sprzątał i podawał produkty do obiadu. Bardzo uczynny. Kiedyś zaatakowało mnie dwóch starszych chłopaków na podwórku. Wujek nie patrząc na nic rzucił się do bójki. Nigdy więcej nie widziałam go złym, nie wiem jakby się to dla niego skończyło, na szczęście tylko guzem i krwotokiem z nosa, gdyby nie mój dziadek który przybiegł na odsiecz. Wiem - opowieść z dupy. Ale tak mi się przypomniało.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie