SS jak marszowało to to spiewało , naprawde jestes taki tumanem co niemieckiego od ruskiego nie odroznia?
Może i śpiewali, ale to nie jest nazistowska piosenka, wbrew temu co wielu myśli. To piosenka o dziewczynie i żołnierzu, który za nią tęskni, bez odniesień do polityki.
Patrzcie na ich wargi... to kiepskiej jakości fejk.
Ty masz coś z deklem, jak ten co ciągle o morderczej kaczce pisze. Babka klaszcząca do rytmu to pewnie też fejk...

30 lat temu zakończyła się okupacja Polski, gdy wyjechał ostatni skład żołnierzy sowieckich, których było w Polsce około 70 000. Wyzwolili, ale zapomnieli wyjechać. Od 5 kl. podstawówki był obowiązek nauki języka rosyjskiego. Ja uczyłem się 7 lat. Po 25 latach sporo uleciało z głowy. Wcale nie był łatwy.
Dodatkowo liznąłem niemieckiego przez 4 lata, sporo rozumiałem, trochę mówiłem. Zmieniły się czasy, nikt nie chciał takiego poligloty. Angielskiego nie uczyłem się i już nie będzie potrzeby, bo za kilka lat na całym świecie dzięki technice znikną bariery językowe.
No i?
Do czego zmierzasz?
Trochę się mijasz z prawdą, bo akurat Twój rocznik był pierwszym rocznikiem który miał język angielski obowiązkowy, a rosyjski był już nieobowiązkowy.
Kolejny raz leci piosenka o kwiatku, i kolejny raz idioci mysla ze to nazistowska.
Dziękujemy za przywitanie, nadal to śpiewają w wojsku najbardziej zagorzali wojacy niemieccy więc sklej p🤬dę i do domu marsz.

Tu chodzi o piosenkę z pierwszego komentarza a nie z filmiku.
Serio?
I ona porównuje tekst z pierwszego komentarza do ruchu warg na filmie i jej sie nie zgadza?
Coś chyba bredzisz. ☺️
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie