podpis użytkownika
Gdzie zginęło moje minimum 1200 tematów?podpis użytkownika
Gdzie zginęło moje minimum 1200 tematów?Pomijam, że powinieneś dostać nagrodę złotej łopaty za odkopanie z czeluści YT tego nagrania. Ale minęło już tyle lat a kibole dalej są tacy sami. Jak by wcale nie podlegali ewolucji. Hiszpańscy naukowcy w Chinach skrzyżowali małpę z człowiekiem. Ciekawe czy są na tym samym poziomie co kibole?
Wśród lewaków intelektualiści? Dobre sobie. To że ktoś ukończył studia nie czyni go intelektualistą.
Po prawej stronie mamy Ziemkiewicza, Bartosiaka, Sykulskiego, Bosaka, Winnickiego, Mentzena.... Nie mówiąc już o nieżyjących intelektualistach takich jak Studnicki, Bocheński, Mackiewicz, Herbert...
Można wymieniać i wymieniać.
Teraz przedstawi mi kilka nazwisk lewicowych intelektualistów. Tylko bez Hugo Baderów, Żakowskich, Nowickich czy innych szwielgusów. Ta degrengolada tak zakrzywia logike i tak dostosowuje fakty do swoich czerwonych racji że plebs ma więcej szarych komórek. Jedyną osobą na lewicy z ktorą można normalnie podyskutować jest Monika Jaruzelska, która de facto została nazwana faszystką po tym jak do swoich rozmów zaczęła zapraszać prawaków i śmiała im nie przerywać gdy mówią. Ot taka to z lewicy inteligencja, tfuu!
Jeżeli chodzi o kulturę i naukę to w tych kręgach 99% jest liberałów.Einstein A np kolegował się z Rooseveltem i pisali do siebie.Chyba nie uważasz,że Hollywood to bastion konserwarwatyzmu?Oczywiście zawsze można znaleźć na siłę inny pojedynczy przykład,ale na ten jeden będzie dalej tysiąc tych oczywistych.Jeżeli chodzi o Polske to intelektualistów wybił Adolf i Stalin,ale bardziej Adolf,bo Stalinowi zostały popłuczyny.