📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 12:11
Pawehan napisał/a:
To chyba na innej planiecie mieszkamy. Biali mają nie kraść, zwłaszcza w Polandii? Oczywiście zdarzają się uczciwi ludzie, przeciętniak też kradnie mniej od Zbigniewa z kolesiami, ale my akurat byciem krajem w którym szanuje się cudzą własność nie możemy się szczycić.A nie powinno być ukradnie czarny tata ? Biali przecież nie kradną , no może za wyjątkiem Zbigniewa i tej całej P. I. S - owskiej bandy .
ritu4l napisał/a:
Jaka to uwspółcześniona wersja jak to w PRLu powstało
No wiesz... PRL był nie tak dawno temu.
Stare brzmienie tego powiedzenia to: czym chata bogata, tym rada.
To już kilka wieków ma przecież.
Chociaż ja bym odpowiedzi nie uznał, bo sensownie to jest: TYM chata bogata, co ukradnie tata.
Tym, a nie czym.
zipi napisał/a:
PIS tak nakradł podczas rządzenia Koalicji ze na wszystko brakuje (oprócz wysyłania kasy na ukraine) i najwiekszy deficyt budżetowy w historii Polski, ten Pis to jednak potrafi nawet jak nie rządzi.
Szkoda, że nie mam we władaniu super preorgatywy światłego obywatela, którą miała być moc zawetowania takich niemądrych komentarzy 😂
Pawehan napisał/a:
A nie powinno być ukradnie czarny tata ? Biali przecież nie kradną , no może za wyjątkiem Zbigniewa i tej całej P. I. S - owskiej bandy .
No, racja. Chowali tę forsę w pudełka po butach, aż noga od stołu nie wytrzymała!
P.S. Z mlekiem ojca wyssałeś te swoje "informacje"?
John-Flopp napisał/a:
Pojebie Cię jak gdzieś polityki nie wepchasz, co?
Ale to nie polityka tylko ukradzione miliardy.
Czym chata bogata, tym rada.
O! wtedy Was prosim na inne obrzędy,
Na białe kołacze bez pleśni,
Na piwo pieniste, na szumne gawędy,
Na pieśni — nie takie uż pieśni!
Wincenty Korotyński, Postrzyżyny
wolnelektury.pl/katalog/lektura/korotynski-czem-chata-bogata-tem-rada-...
O! wtedy Was prosim na inne obrzędy,
Na białe kołacze bez pleśni,
Na piwo pieniste, na szumne gawędy,
Na pieśni — nie takie uż pieśni!
Wincenty Korotyński, Postrzyżyny
wolnelektury.pl/katalog/lektura/korotynski-czem-chata-bogata-tem-rada-...
Pawehan napisał/a:
A nie powinno być ukradnie czarny tata ? Biali przecież nie kradną , no może za wyjątkiem Zbigniewa i tej całej P. I. S - owskiej bandy .
Za głupie,,gadanie,, - palec do dupy
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie