Sam jestem motocyklem i powiem że kupno R1 na pierwszy motocykl to kupić sobie trumne... Tym motocyklem jechałem raz i powiem że nie da się jechać nim wolno...
Mając skończone 19lat parę dni temu ktoś dał Ci się przejechać na R1 ?

P.S Laptop nie mój - siostry jakby co : te zadane.pl itp

Sam jestem motocyklem i powiem że
miło mi Cię poznać, panie Motocyklu.
jak coś Yamaha YZF-R1 to 180 KM i prędkość maksymalna-299+ km/h
![]()
Yyy tam. Yamaszka to cienki bolek. Weź taką Hayabuse >)

Nie zebym sie czepial, ale niewiadomo, o ktora R1 chodzi. RN01 i RN04 maja okolo 150, pozniej RN09 ma 180, ale z doładowaniem, czyli w trakcie jazdy, dopiero RN19 ma 180 bez doladowania, czyli "na postoju"Co nie zmienia faktu, ze i tak zap🤬laja jak glupie
![]()
BTW. Smieszy mnie, gdy ktos bedacy nie w temacie widzi obojetnie jakiego sciga i odrazu mowi, ze fajna R1![]()
Nie chcę nic mówić, ale na postoju, czyt. wolnych obrotach nigdy nie będzie 180KM w motocyklu bo 1 KM=0.735 kW a 1kW= (moment obrotowy x prędkość obrotowa)/9549.3 wiec motocykl moc maksymalną osiąga przy czerwonej kresce. Motocykl z doładowaniem w serii, wątpię może ci chodziło o zmienne fazy rozrządu. Tego dokładnie nie zweryfikuję, bo znam się raczej na samochodach.

Sam jestem motocyklem
Ciesz się, że nie jesteś samochodem!
jak mialem 16 lat przez dwa miesiace jezdzilem po wsi WSK-ą, czy teraz moge kupic R1 bez obaw? ;]
Oczywiście! Tylko pamiętaj o klapkach i krótkich spodenkach.

Mając skończone 18lat parę dni temu ktoś dał Ci się przejechać na R1 ?I jesteś motocyklę ?
![]()
Obrazek
P.S Laptop nie mój - siostry jakby co : te zadane.pl itp![]()
18 lat...

Chyba Ci hejt nie wyszedł...

Nie zebym sie czepial, ale niewiadomo, o ktora R1 chodzi. RN01 i RN04 maja okolo 150, pozniej RN09 ma 180, ale z doładowaniem, czyli w trakcie jazdy, dopiero RN19 ma 180 bez doladowania, czyli "na postoju"Co nie zmienia faktu, ze i tak zap🤬laja jak glupie
![]()
BTW. Smieszy mnie, gdy ktos bedacy nie w temacie widzi obojetnie jakiego sciga i odrazu mowi, ze fajna R1![]()
a mnie śmieszy to co za brednie wypisujesz
rn09 nie ma 180 koni tylko 152 i nie ma czegoś takiego jak doładowanie dynamiczne inaczej RAM AIR, rn01 i 04 mają 150 koni
zapomniałeś o rn12, które jako pierwsze miało RAM AIR i ma 180 koni właśnie z tym doładowaniem, moc bez tego to 172KM
rn19 ma 175 koni na postoju, a 183 z doładowaniem.
@Tasak czyli autor tematu
Żadna R1 nie ma prędkości maksymalnej na poziomie 300km/h ani 299km/h bo tyle mogą maksymalnie pokazywać liczniki w R1, ich rzeczywista prędkość to jakieś 285km/h, niestety przekłamania liczników są dość spore w prawie wszystkich motocyklach i trzeba kupić odpowiedni kalibrator żeby pokazywało prawdziwą prędkość lub posłużyć się GPS'em
@Madmann
możesz nie wiedzieć o doładowaniu dynamicznym bo występuje głównie w motocyklach taki bajerek sobie wymyślili i nie tylko w Yamaszkach jest stosowane, w R1 wprowadzone w 2004 roku czyli gdy Rossi jeździł w MotoGP dla Yamahy, w tym czasie wprowadził dla nich sporo poprawek i ten model wyszedł im rewelacyjnie jak na tamte czasy, zresztą do tej pory jest bardzo dobrym motocyklem sportowym
a ta R1 na filmiku to właśnie model rn12, jeżdżę po Wawie i znam sporo jej użytkowników ale nie spotkałem jeszcze autora tego nagrania
tak, posiadam R1 rn12 i mogę wrzucić jej zdjęcie jeśli ktoś chce dowodu, dodatkowo jestem użytkownikiem dwóch for poświęconych tylko R1 i to co za brednie piszecie aż mnie boli..
18 lat...![]()
Chyba Ci hejt nie wyszedł...
Why 94 rocznik ? Oj jeszcze się nie przestawiłem na 2013r