Czułeś kiedyś że coś jest nie tak na tym świecie?
Jeśli tak obejrzyj,a dowiesz sie (przynajmniej po części) co sie dzieje wokół.
Świadomość czy ignorancja? Co wybierasz?
Na pewno znajdą sie tacy, którzy ze strachu nie dopuszczają nawet do siebie takiej opcji i dla uspokojenia samego siebie wyśmieją filmik i mnie, ale mam to w dupie. Wierze że na tym portalu są trzeźwo myślący ludzie, którzy nie są ślepymi marionetkami.
"Nikt nie jest tak beznadziejnie zniewolony, jak ktoś kto błędnie wierzy, że jest wolny"
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2011-06-10, 0:32
konto usunięte
2011-06-10, 0:43
@up haha o czysta ironio. normalny człowieka, zabiegany bez czasu, właśnie nie widzi, że o to w tym chodzi, żeby nie miał czasu i nie mógł przyjrzeć się co się dookoła dzieje. niektórzy są po prostu ślepi, albo tak głupi że nie widzą nic dosłownie.
konto usunięte
2011-06-10, 0:47
@Dżoszua
pl.wikipedia.org/wiki/Smuga_kondensacyjna <--- Wiedza nie boli.
Co do filmiku jest absurdalny -koleś mówi o tym ze najlepszym sposobem kontroli ludzi jest powiedzenie im tego co chcą usłyszeć a następnie sam nazywa słuchacza wybrańcem który żyje w macierzy.
Jedyną opcja by być wolnym w tym świecie to mieć wiedzę większą niż większość
Zajadasz gmo, popijasz aspartam nie mieszkasz w czeczeni myślisz że masz farta?
Chemiczne smugi spadają na ciebie... nie dziw się, że nie wiesz.
Poprostu bydo w to nie wierzy
konto usunięte
2011-06-10, 1:18
@Blackow i Ci co są zwoleniankami tych teorii.
Z tego co zauważyłem to takie teorie kręcą odizolowanych od rówieśników nastolatków albo ludzi którym w życiu coś zbytnio nie wyszło w życiu. W ten sposób chcą nadać jakikolwiek sens swej egzystencji głosząc podobne niesamowite historie lub szukają wytłumaczenia dla swoich porażek.
Co do "myślenia" - zgodzę się z Tobą ale na pewno nie z formą jaką próbuje ten koleś, tą idea przekazać. On narzuca odbiorcy jego własne dość schizofreniczne spojrzenie na otaczający go świat.
konto usunięte
2011-06-10, 1:48
Codex Alimentarius itd ...
konto usunięte
2011-06-10, 8:19
a mi mimo wszystko film się podobał ;d w cale jakiś tam nie wiadomo jakich teorii tu nie przedstawiał bo oglądałem już znacznie mocniej poronione wykłady typu: " majowie nie wyginęli ale polecieli w kosmos i wrócą w grudniu" albo " kręgi w zbożu odpowiadają alfabetowi majów i po ich pojawieniu się znika woda z tego obszaru". Filmik podobał mi się dlatego że ma jakiś przekaz by myśleć, nie przejmować się nowymi newsami itd. Bo rzeczą którą tak wiele ludzi zapomina jest by do życia podchodzić z dystansem i należytym luzem ;P Nie mówię o całości spraw które przeżywamy ale o części wydarzeń którą nie powinniśmy brać do siebie ;]
Zawsze byłem sceptyczny jeśli chodzi o takie filmiki, ale ten zasługuje na pół piwa. No bo mówcie co chcecie, ale motyw z TRON'a autorstwa Daft Punk jest po prostu zajebisty!
konto usunięte
2011-06-10, 13:02
konto usunięte
2011-06-10, 15:30
Co za idio*a mógł napisać DRAFT PUNK zamiast Daft Punk?