Diabeł i zakaz występów pod kościołem Mariackim w Krakowie. Widać w tym kraju już nic nie wolno, wszędzie same zakazy...
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:35
"Muzułmański duchowny krytykuję dycyzje Sejmu ws. uboju rytualnego"
bando nie wykształconych debili, dla waszej wiadomości kościół przez całe setki lat samemu organizował przedstawienia pokazujące sceny z biblii pod kościołem w czasie różnych świąt jak i jarmarków, i podczas tych przedstawień występował między innymi szatan, ten koleś wyraźnie do tego nawiązuje
jabolmax napisał/a:
bando nie wykształconych debili, dla waszej wiadomości kościół przez całe setki lat samemu organizował przedstawienia pokazujące sceny z biblii pod kościołem w czasie różnych świąt jak i jarmarków, i podczas tych przedstawień występował między innymi szatan, ten koleś wyraźnie do tego nawiązuje
Ba szatan to kluczowa postać chrześcijańskiej mitologii. Bez niej Jahwe nie miałby racji bytu. Bo cóż to za bóg którzy nie ma przeciwnika którym mógłby straszyć.
Nieraz przechodziłem koło niego jak wracałem na busa. Nie było z nim źle. Traktowałem go jako kolejnego występującego faceta w starym mieście. Komu szkodzi taki aktorzyna, gdy w około pełno hipsterów i innych rurkowanych pedałków.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie