Główna Poczekalnia (3) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:05
Z cyklu Sadol uczy i bawi, w tym wypadku tylko uczy, bo z zabawy są tutaj tylko ... resoraki.

Łopatologiczne wytłumaczenie dlaczego trzeba jeździć na zamek

Od siebie tylko powiem, że jazda na zamek jest niedozwolona tylko w jednym przypadku. Gdy jesteś przed przejściem granicznym. Tam akurat liczy się kolejność kto kiedy przejedzie
Niestety nadal mamy w Naszym kraju ogromną ilość kretynów którym jazda na zamek to rzecz obca, zła i niedozwolona i ni cholery Cię taki burak nie wpuści czy nie zrobi miejsca, BA! czasem nawet i zruga od cwaniaczków, bo ktoś w przeciwieństwie do niego samego - myśli za kółkiem. Co gorsza przybywa też nowych kretynów, bo na kursach na prawko, jazda na zamek występuje tylko jako informacja i nic więcej, dlatego wiele osób tą informacje puszcza koło uszu.

Materiał 'nie mój'.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-01-03, 9:47
spoko dziewczyny-najlepszy ten co ma najlepsza fure
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-03, 11:58 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
ocjokrakow 2013-01-04, 14:24
wydaje mi sie, że powinni jechać "na wahadło" a nie "na zamek", bo twórca zapomniał (chyba) o tych co jadą z przeciwnej strony...
Zgłoś
Pulcon 2013-01-04, 14:36 2
A przypadkiem ten jeden z pasów właśnie ma być pusty aby straż, karetka itp mogły szybko dojechać/odjechać do/z miejsca wypadku?
Zgłoś
majer 2013-01-04, 14:52
maydayovsky napisał/a:

Kolego kretyni to Ci, którzy widząc znak informujący, że za około 1 km jest zwężenie mają go totalnie w d*pie. Zamiast ustawić się w kolejności jeden za drugim i jechać choćby nawet 50 km/h (jazda z taką prędkością przez kilka minut nie robi krzywdy) to jadą jak poj*eby do samego końca, a potem blokują innych bo chcą się delikatnie wpie*dolić żeby tylko być szybciej od innych, którzy pomyśleli wcześniej i jadą jeden za drugim... Potem taki dumnie myśli "ale frajerzy, dali się wy****ać". Przykra rzeczywistość...

Masz ty prawo jazdy? bo niby masz te 20 lat, ale pewności nie mam czy analizujesz przepisy na logikę czy na własne widzimisię, bo ja tak uważam i koniec, a może jesteś trolem czy tam jakimś prowokatorem?
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-04, 14:53 1
maydayovsky@: widzę że twój przypadek jest bardzo ciężki. Tak to działa że ludzie nie myślą zawczasu i zawsze ktoś się wciska drugim pasem więc twoja teoria 50km/h jest gówno warta, a za blokowanie cwaniaczków na wcześniejszym odcinku można dostać mandat, bo sprzyjasz sytuacji takiej jak na tym filmie. Powiem krótko, w dupie byłeś i gówno widziałeś.
Zgłoś
korinogaro 2013-01-04, 14:55 3
Już nawet ignorując fakt czy to praktyczne czy nie czasowo dla kierowców jadących w danym kierunku to zastanówcie się, że dojeżdżając do zwężenia na obu pasach kompaktujesz korek, dzięki czemu blokujesz mniejszą i na krócej liczbę dróg krzyżujących się z tą zakorkowaną. Więc może Ty będziesz stał w tym korku tyle samo niezależnie od metody jazdy, ale za to "postronna ofiara" która musi jedynie "przeciąć" korek i pojechać zupełnie gdzie indziej nie będzie stała z całą resztą. No i chyba o to chodzi, żeby ruch był wydajniejszy, a nie żeby wszyscy solidarnie stali. No chyba że należy się do kasty polactwa no to wtedy kulka w łeb się tylko należy.
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-04, 14:59
@marekeasy,
ostatnie zdanie po prostu z ust mi wyjąłeś
Zgłoś
Crossblade 2013-01-04, 15:18
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-04, 15:30
damian88719 napisał/a:

Na zamek - wiadomo. Może jak sobie niżej popatrzycie to się Wam utrwali.

Jaki zamek?
Zgłoś
~PowerBoBass 2013-01-04, 17:37 4
Zgłoś
Antybozia666 2013-01-04, 17:47
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-04, 18:40
Najśmieszniejsze jest to, że brak jazdy na zamek szkodzi tylko tym, którzy się do tego nie stosują i zjeżdżają wcześniej z kończącego się pasa. Jeżeli jazda byłaby na zamek, to wszyscy by stali sprawiedliwie, ale nikogo nie mam zamiaru do tego zmuszać. Jeżeli ktoś woli postać dłużej, a mi zostawić wolny pas to pozostaje się cieszyć i korzystać. Z tego miejsca dziękuję wszystkim, którzy poświęcili swój czas, żebym to ja w korku stać nie musiał :* :*
Zgłoś
Kaciaj 2013-01-04, 18:41
[quote="bloodwar"Jeżeli zweżenie jest na dłuższym odcinku (np roboty drogowe, skrzyżowanie z jednym pasem ruchu na wprost) to "zysk" czasowy jest jedynie iluzoryczny a skrócenie "kolejki" samochodów nie ma absolutnie żadnego wpływu na powstawanie korka i długośc stania w nim.

Tylko korek będzie miał 5km długości zamiast 10 i przy okazji nie będą zablokowane ulice które tak naprawdę, nie związane są z tą na której wszystko stoi.
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-04, 19:50
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem