👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 12:15

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Isakpm napisał/a:
Kto k***a jezdzi na nartach z szpadlem w plecaku?
Większość rozsądnych skitourowców. Łopata, sonda i pieps to lawinowe ABC. Podstawa zimowej turystyki górskiej i skitouringu.

hellbwoi napisał/a:
ja myślałem, że będzie to coś z tej serii...
Nie chce się załadować....

jak się zjeżdża poza trasą gdzie jest ryzyko lawinowe to nadajnik+odbiornik+łopata lawinowa to podstawa wyposażenia, więc tam na górze się nie posrajcie przypadkiem że niby fejk

matki121 napisał/a:
jak się zjeżdża poza trasą gdzie jest ryzyko lawinowe to nadajnik+odbiornik+łopata lawinowa to podstawa wyposażenia, więc tam na górze się nie posrajcie przypadkiem że niby fejk
Podstawa wyposażenia? Jeśli 5% jeżdżących poza trasami ma choćby jeden z podanych przez ciebie sprzętów to jest dobrze

Wiewór napisał/a:
Polakom rozpie**ala czaszkę ze niektórzy mają mózg i sa mądrzy przed szkoda.
No to fajnie, ale niezłą trzeba być melepetą żeby się nabrać na takiego fejka-reklamę

O ironio właśnie czytam książkę o TOPR i jak wół piszą w niej, że to co pokazane jest na filmiku to jedna wielka ściema. Ale po kolei:
1. Nie ma tutaj żadnej lawiny, więc niby wyrżnęła sama.
2, Gdyby tak było - przy takiej "rakiecie" w "zabetonowny śnieg" - kręgosłup szyjny by nie wytrzymał.
3. Kopanie rękoma widoczne na filmiku to bzdura. Niejeden już wyzionął ducha bo nie dało się do niego dokopać na czas.
1. Nie ma tutaj żadnej lawiny, więc niby wyrżnęła sama.
2, Gdyby tak było - przy takiej "rakiecie" w "zabetonowny śnieg" - kręgosłup szyjny by nie wytrzymał.
3. Kopanie rękoma widoczne na filmiku to bzdura. Niejeden już wyzionął ducha bo nie dało się do niego dokopać na czas.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie