Główna Poczekalnia (2) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 8:55
Dostęp do broni w USA
konto usunięte • 2014-08-20, 19:38
U nas, na stacjach benzynowych można co najwyżej przy okazji tankowania kupić sobie hot - doga. W USA - karabin szturmowy:

"O mujposze, ile tam broni, niech uciekajom"
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2014-08-21, 8:16 1
No i krakowscy kibice nie musieliby sie tak pierdzielic ze scyzorykami
Zgłoś
korinogaro 2014-08-21, 9:16
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Sylarr 2014-08-21, 9:28 10
Jak to możliwe, że kupił broń i nikogo nie zabił? Przecież każdy kto kupi broń idzie kogoś zabić!
Zgłoś
Spikeel 2014-08-21, 10:55 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
orwell14 2014-08-21, 11:23 2
Nie wiem gdzie ostatnio czytałem, czy tu, czy na fb ale polskie wojsko ma łącznie 2.5 mln sztuk borni licząc wszystko, od snajperek, maszynówek, przez normalne pistolety po szrot z przed 150 lat.
To tyle jeśli chodzi o możliwości obronne kraju. Ktoś tu ostatnio pisał nawet, że nie ma co się ruskich obawiać, że mają 1 karabin na 10. My mamy 1 na 15.

I tak drążąc ten temat, to powiem tak. My ww tym roku pobijemy swój rekord wydatków na wojsko - prawie 3 mld. dolarów. Ruskie rok temu wydały ich 68.
Zgłoś
Nejm 2014-08-21, 12:39 1
I bardzo dobrze, że u nas tego nie ma. Od razu by się patologia na to rzuciła. A tam jest inna mentalność ludzi i inaczej prawo jest egzekwowane. Taka zmiana w przepisach prawnych niosła by za sobą szereg innych zmian. A ludzi się tutaj nie zmieni.
Zgłoś
ee 2014-08-21, 13:23 2
@up
większej bzdury dawno nie czytałem. Uważasz, że Polacy są mentalnie niżej od murzynów w usa ?
Idąc twoim tokiem myślenia, czemu teraz po ulicy nie biegają ludzie z nożami, lub wiatrówkami ?
Co do patologii to ona zawsze sobie ogarnie broń jak będzie chciała. Jedynymi poszkodowanymi są jak zwykle uczciwi ludzie.
Zgłoś
NikeR 2014-08-21, 14:05
@basqule w Kentucky, USA.
Zgłoś
konto usunięte 2014-08-21, 14:54 1
Świetna sprawa. W razie zombie apokalipsy mają świetny dostęp do broni.
Zgłoś
bowmanek 2014-08-21, 17:52
Zgłoś
konto usunięte 2014-08-21, 20:18
Zgłoś
konto usunięte 2014-08-21, 20:33
Zgłoś
konto usunięte 2014-08-22, 13:07
@bowmanek

Cytat:

Trudno zdobyć pozwolenie na broń palną, to można chociaż mieć jej substytut w postaci wiatrówki (jak pokazuje tabelka, w Polsce ten limit jest całkiem wysoki) i zapewniam was, że to świetny sposób na spędzenie czasu. Jeśli któryś sadol jest przy forsie to polecam cekaus(kropka)pl

Specjalnie się zarejestrowałem żeby odpisać.

Pozwolenie dostać jest bardzo łatwo, tylko trochę trzeba zabulić. Koszt oscyluje w granicach 2000 zł, a czas wyrabiania około 4-5 miesięcy (płaci się w ciągu tego okresu, nie całość z góry). Pozwolenie jest na broń do użytku sportowego (co nie znaczy, że można mieć tylko broń bocznego zapłonu !!!).

Ja ze swojej strony polecam strzelnicę OSS Rybieniec pod Stolnem (Kujawsko-Pomorskie). Można przyjechać, pogadać, postrzelać i dowiedzieć się wszystkiego co trzeba wiedzieć na temat wyrabiania pozwolenia.

Pozdrawiam
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem