Główna Poczekalnia (2) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 32 minuty temu
Dowiedz się jak Tadżycy tną szkło
konto usunięte • 2015-02-05, 0:40
Bardzo sprytnie

PS: Tadżykowie, pokrewni, a często nawet utożsamiani z Persami, są potomkami aryjskich plemion wędrownych, które osiadły w Azji Środkowej około 2000 r. p.n.e.
(wikipedia)
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
kogut117 2015-02-05, 8:46 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2015-02-05, 9:32
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
neoszw 2015-02-05, 9:33
Zgłoś
rbQ321 2015-02-05, 9:54
hogg napisał/a:

Polacy tną podobnie, tylko przeważnie mają dach nad głową.

Tnę dokładnie tak samo przy robieniu akwariów/terrariów, tyle, że na podłodze, nie na stole;)
Zgłoś
konto usunięte 2015-02-05, 10:18 2
A i widzisz nie dojechał do końca przy drugim cięciu i nie ucieło mu się dobrze zrobił mu się ząbek zawsze trzeba jechać do samego końca aż kółko spadnie
Zgłoś
SharpSe 2015-02-05, 11:21
Oświeci mnie ktoś co w tym filmie jest nietypowego?
Zgłoś
HiroTailo 2015-02-05, 12:11
Zgłoś
konto usunięte 2015-02-05, 14:27
Zgłoś
Dragvar 2015-02-05, 15:15 5
benykuleczka84 napisał/a:

Pytanie do ekspertów: dlaczego szyba się wygina?

Jestem ekspertem.

Szyba się wygina bo jest cienka i ma duże gabarty no i pewnei zdrowo wiatr pizga bo to też ma znaczenie podobnie się wygina np. cienka blacha o dużych, małych gabarytach są różne grubości w zależności od tego co klient chce, określa się je zwyczajnie od 1 do 8, to jest taki standard, ale oczywiście są też grubsze. Do 4 szyba może się tak wyginać, ale nie musi, powyżej 4 nic się nie wygina bo szkło jest za grube, ale za to bardzo ciężkie.
Jest wiele narzędzi do cięcia, zwykłe listwy, łaty, nawet cyrkle szklarskie do wycinania kół, maszyny do cięcia i do wiercenia otworów, wiertła do szkła etc. ogólnie banalna i bardzo prosta robota a zarazem dochodowa.

Ciekawostka: 4 lata temu zwyczajny dzień w pracy, 2 kumpli przenosi taflę szkła o grubości 2. Standardowo rękawice, odpowiedni ubiór w razie jakby szyba upadła to jakoś zabezpieczyć ciało przed pocięciem. Bardzo ważna jest stabilizacja rąk jak się niesie takie cholerstwo. Kumplowi ręka się zsunęła i szyba wygięła się w podobny sposób jak na filmiku. W przemyśle szklarskim panuje zasada, że jak tylko szyba się wygnie zwłaszcza tak cienka i usłyszysz, że pęka puszczaj i uciekaj jak najdalej, 1 kumpel uciekł a drugi został i trzymał tą taflę, odcięło mu 2 palce i szwy na całym ciele, ubiór, rękawice nic nie pomogły, jedyne co to buty z blachy wytrzymały bo szkło się w nie powbijało. Powinienem mieć gdzieś zdjęcia to dla ciekawskich mogę poszukać i wrzucić na harda
Zgłoś
Symbian 2015-02-05, 18:24
tną ostrzem diamentowym nic nadzwyczanego
Zgłoś
konto usunięte 2015-02-05, 19:16 1
Zgłoś
DGZwiro 2015-02-05, 20:24 1
Zgłoś
dawidb43 2015-02-06, 13:19
w wakacje kiedys robilem w warsztacie szklarskim i nie widze w tym filmie nic dziwnego
Zgłoś
konto usunięte 2015-02-07, 1:37
Lol nie sądziłem, że to tak wygląda.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem