Ciekawy dokument o dywizjonie 303
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 15:23
Garstka polskich pilotów zestrzeliła jedną ósmą wszystkich niemieckich samolotów. Bez ich wkładu w zwycięstwo, II wojna światowa zostałaby przegrana...
video.anyfiles.pl/Ci+cholerni+cudzoziemcy.Polacy+w+bitwie+o+Anglię/Lu... jak sie komuś nie chce czytać. Cały dokument
Widziałem cały film na Discovery albo National Geographic. Bądź co bądź, gorąco polecam.
A pan, panie Rysiu, pan się w łeb jebnij.
A pan, panie Rysiu, pan się w łeb jebnij.
Czy moderacja mogłaby się zająć tępieniem takich idiotów, skoro już wstawia ostrzeżenia za rasizm?
Dokument w całości jest też na sadisticu w dziale Historia i Dokument: sadol.pl/bitwa-o-anglie-przekleci-obcokrajowcy-vt170413.htm
Ameryka nie byłaby Ameryką gdyby nie Polacy. Przykładowo Kościuszko (chociaż nie jestem pewien, ktoś może mnie poprawić) pokazał im jak budować bunkry.
Ot ciekawosta. W UK rozmawiając z rodowitymi o wojnie pierwszą rzeczą jaką przytaczają jest "famous Squadron 303" ogromny szacunek demonstrują w tym przypadku.
hanys_, najwięcej jest tu Polaków. Oficjalnym 2gim językiem w UK i bodajże 3 w IRL jest j. polski
hanys_, najwięcej jest tu Polaków. Oficjalnym 2gim językiem w UK i bodajże 3 w IRL jest j. polski
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie