📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 17:57
@ Velture - nie wrzuciłbyś pierwszego biegu przy takiej prędkości... W normalnym sprawnym samochodzie można zrzucić najwyżej 2 , maksymalnie 3 biegi w dół , ale na przykład z 6 na 1 nie da rady , nawet przy minimalnej prędkości dla 6 biegu .
Natomiast i tak wydaje mi się , że to jest Ameryka , więc z bardzo dużym prawdopodobieństwem automatyczna skrzynia i " ręczny " elektryczny lub w pedale .
I nie powiedziałbym , że to awaria hamulców , bo mój samochód z górki na autostradzie się tak nie rozpędza , obstawiałbym rzecz dokładnie przeciwną czyli zablokowanie pedału gazu , w innym wypadku samochód zwalniałby hamując silnikiem .
Natomiast i tak wydaje mi się , że to jest Ameryka , więc z bardzo dużym prawdopodobieństwem automatyczna skrzynia i " ręczny " elektryczny lub w pedale .
I nie powiedziałbym , że to awaria hamulców , bo mój samochód z górki na autostradzie się tak nie rozpędza , obstawiałbym rzecz dokładnie przeciwną czyli zablokowanie pedału gazu , w innym wypadku samochód zwalniałby hamując silnikiem .
@up w sprawnym samochodzie to w ogóle nie wrzucisz jedynki przy jakiejkolwiek prędkości
Lukasz2525, jesli to automat i zacięcie pedału gazu to wtedy wystarczy wrzucić neutral i po sprawie
Bardziej prawdopodobne ze wysiadła mu noga, albo wypięła się z protezy.
MahoRR9 napisał/a:
@up w sprawnym samochodzie to w ogóle nie wrzucisz jedynki przy jakiejkolwiek prędkości
Nom i jeździ się tylko na 2,3,4,5,6,7 i wstecznym, bo 1 nieda sie włożyć
Lukasz2525 napisał/a:
@ Velture - nie wrzuciłbyś pierwszego biegu przy takiej prędkości... W normalnym sprawnym samochodzie można zrzucić najwyżej 2 , maksymalnie 3 biegi w dół , ale na przykład z 6 na 1 nie da rady , nawet przy minimalnej prędkości dla 6 biegu .
A kto mówi żeby zredukować od razu o 6 biegów? Hamuje się stopniowo po kolei. Ja jakoś bez problemu redukuję po kolei z ostatniego biegu na pierwszy, przed skrzyżowaniem hamulca używam tylko na ostatnich 5m
A jak sadzisz, jak ludzie robili kiedy samochody nie miały synchronizatorów na żadnym biegu? Nie zmieniali biegów? Wystarczy wyczućskrzynię i synchronizatory nie są potrzebne, da radę nawet zmieniać biegi bez sprzegła, ale do tego jeszcze większej wprawy potrzeba.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie