📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 10:48

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
mycek napisał/a:
od jakiś 50 lat największymi osiągnięciami naszej cywilizacji są karbowane prezerwatywy o smaku guarany, multikulti i hellokitty.
- Grafen
- Reaktory jądrowe III generacji
- Dyski SSD
- Rozwój ekologicznych środków transportu
- Miniaturowe komputery w formie smartfona
- Ultrabooki
- Ogniwa długo żywotne
- Ekrany plazmowe
- Łączność bezprzewodowa
- Lata postępów w bioinżynierii
- Druk 3D
- Rozwój transplantologii
Ogólnie polecam: kopalniawiedzy.pl/
mycek,
To nie była diagnoza Ciebie, tylko "większości", a ty posłużyłeś jako przykład (jak uraziłem to przepraszam).
stacja kosmiczna - człowiek pierwszy raz jest wstanie żyć tak długo w kosmosie (1998)
internet + komputer osobisty - przekaz informacji nigdy nie był możliwy na tak ogromną skale (lata 80 i 90, pierwsze sieci koniec 60)
lądowanie sondy na marsie - 1971
sklonowanie owcy dolly - 1997
opis genomu człowieka - 2000
szczepionki (w tym Gardasil 2006 rok)
zderzacz hadronów
grafen - 2004
kamera cyfrowa
organizacje o zasięgu ogólnoświatowym/kontynentalnym ONZ, OBWE no i UE - porozumiewanie się rządów na forum, a nie tylko między sobą
i wiele wiele innych
PS zobacz sobie jakie cuda robią w medycynie ghostproductions.com/animation-orthopedic.html
To nie była diagnoza Ciebie, tylko "większości", a ty posłużyłeś jako przykład (jak uraziłem to przepraszam).
stacja kosmiczna - człowiek pierwszy raz jest wstanie żyć tak długo w kosmosie (1998)
internet + komputer osobisty - przekaz informacji nigdy nie był możliwy na tak ogromną skale (lata 80 i 90, pierwsze sieci koniec 60)
lądowanie sondy na marsie - 1971
sklonowanie owcy dolly - 1997
opis genomu człowieka - 2000
szczepionki (w tym Gardasil 2006 rok)
zderzacz hadronów
grafen - 2004
kamera cyfrowa
organizacje o zasięgu ogólnoświatowym/kontynentalnym ONZ, OBWE no i UE - porozumiewanie się rządów na forum, a nie tylko między sobą
i wiele wiele innych
PS zobacz sobie jakie cuda robią w medycynie ghostproductions.com/animation-orthopedic.html
zuzahofner napisał/a:
zamiast sie tutaj spierać przetłumaczy ktoś na polski
![]()
Troszkę szybko mówią ale...
- Brook jest dosyć zimno powinnaś ubrać coś więcej niż to co masz na sobie
- Tato nie znasz się, wszyscy to noszą. Włącz moją muzykę.
- Nigdy nie przyzwyczaję się do tej waszej muzyki.
- Ponieważ jesteś stary. Nie rozumiesz jej. [..] Tutaj jest jej dom.
- Baw się dobrze na 13-tce Debbie.
- [do siebie] czasy kiedy muzyka wymagała wysiłki. [do panienki obok] Pamiętasz Nicki Minaj?
- Ohhh...

@Koniec Świata
eh... kolejny diagnosta, który już wszystko o mnie wie... Nie zbawie Europy, bo co ja mogę? Nie mam ani ogromnej kasy ani władzy ani genialnego umysłu pełnego nowatorskich pomysłów ani charyzmy żeby ludzi przekonywać do swoich poglądów. Mogę tylko starać się być sumienny, przykładać się do pracy i swoje dzieciaki porządnie wychować. Ale to nie zmienia faktu, ze moge też sobie analizować otaczającą rzeczywistość i wygłaszać swoje przemyślenia (czyli narzekać). A jak ci to psuje humor no to bardzo mi przykro z tego powodu.
eh... kolejny diagnosta, który już wszystko o mnie wie... Nie zbawie Europy, bo co ja mogę? Nie mam ani ogromnej kasy ani władzy ani genialnego umysłu pełnego nowatorskich pomysłów ani charyzmy żeby ludzi przekonywać do swoich poglądów. Mogę tylko starać się być sumienny, przykładać się do pracy i swoje dzieciaki porządnie wychować. Ale to nie zmienia faktu, ze moge też sobie analizować otaczającą rzeczywistość i wygłaszać swoje przemyślenia (czyli narzekać). A jak ci to psuje humor no to bardzo mi przykro z tego powodu.

W internetach bez zmian: Gimbaza i staruchy wieszczą koniec świata, a walczy z nimi jak zwykle nomen omen Koniec Świata

mycek napisał/a:
@Koniec Świata
Nie zbawie Europy, bo co ja mogę? Nie mam ani ogromnej kasy ani władzy ani genialnego umysłu pełnego nowatorskich pomysłów ani charyzmy żeby ludzi przekonywać do swoich poglądów.
To naucz się cieszyć tym co masz, a to wcale nie jest tak mało. Masz "prunt" w gniazdku? Masz wodę w kranie? Masz internety? Masz pralkę, zmywarkę, lodówkę, płaski telewizor i tysioncpińcet kanałów w HD? Nikt do ciebie nie strzela? Możesz zwyzywać Tóska-Komoróska i nikt cię za to wrzuca do katowni i nie wyrywa pazurów? Masz co jeść, co pić? Czego jeszcze ci trzeba? Fajerwerków w dupie?

Tomu__ napisał/a:
Przynajmniej będzie dobra muzyka. Głowy do góry!
Kocham Cię!

Gratuluję geniuszom, którzy rozwój cywilizacji czy szansę upadku wiążą tylko i wyłącznie z postępem technologicznym.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie