Główna Poczekalnia Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 0:46
konto usunięte 2010-12-17, 15:45
No ok, nikt nie wyklucza, że trzeba się znać na obsługiwaniu tego wszystkiego.
Problem jest inny - gdzie tu twórczość?
W takiej muzyce wystarczy wyczucie pewnego gustu odbiorców, nic więcej...

W innych gatunkach trzeba nie tylko potrafić grać na czymś ale również mieć pojęcie o muzyce w sensie stricte teoretycznym...

No co? Może z twórcą techno pogadam na temat tworzenia harmonii w danej skali? Wątpię...

Poza tym również umiejętność grania na instrumencie nie ogranicza wszystkiego co dany muzyk robi grając w zespole. Także trzeba się nauczyć jak dobrze ustawiać nagłośnienie, mikrofony a następnie zostaje praca w studiu...

Zresztą sprawdźcie sobie Bathory, wiem, że nie wasz klimat. Ale gościu przez wiele lat wydawał świetne albumy grając sam na wszystkich instrumentach i ustawiając automat perkusyjny.

I co? Może powiecie, że on miał mniejsze umiejętności niż twórca techno który potrafi obsługiwać zabaweczki?

I trudno nazwać mi ich muzykami - jak bardzo staram się być tolerancyjny to ich nie potrafię nazwać muzykami.
Dla mnie muzyk, to ktoś kto potrafi swoją twórczością przenieść odbiorcę w inny świat...A w techno i muzyce elektronicznej nie ma "innego świata".
Zgłoś
konto usunięte 2010-12-17, 15:55
nie chcę żebyś poczuł się obrażony bo twoja wypowiedź jest rzeczywiście konstruktywna ,ale wydaje mi się ,że to tylko i wyłącznie kwestia gustu. Posluchalem parę utworów tego co mi polecileś i rzeczywiscie nie mozna odmowic mu talentu. To teraz odbijam piłeczkę. Posłuchaj sobie pełnej 11 minutowej wersji Deadmau5- Strobe i jemu odmów talentu ; )
Zgłoś
konto usunięte 2010-12-17, 15:56
ciekawe co mu dali
Zgłoś
konto usunięte 2010-12-17, 15:58
swoja droga moje gusta muzyczne rozpoczynają się na muzyce elektronicznej , poprzez muzykę oi , az na klasyce, czy ambiencie kończąc więc cieszą mnie takie rozmowy
Zgłoś
s4e 2010-12-17, 16:48
Założę się, że to bachor adoptowany przez dwóch pedałów. Tak jak "rodzice" też będzie pedałem. W sumie pasuje na sadola.
Zgłoś
konto usunięte 2010-12-17, 16:51
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2010-12-17, 16:59
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Styku 2010-12-17, 17:19
@nu3ns:
A ja przesłuchałem, i tak szukam czegoś nowego. Do 4 minuty brzmi jak dobry post-rock, potem jak na mój gust zbyt elektroniczne brzmienie, no ale to w końcu taki gatunek.

Generalnie, przyrównywanie elektroniki do byle techniawy jest krzywdzące. Masa zespołów grających muzykę progresywną, eksperymentalną, że już o industrialnej nie wspomnę, wplata w kompozycję sporą dawkę muzyki elektronicznej, czy tego chcecie, czy nie - czasem możecie sobie z tego sprawy nie zdawać.

I żeby nie było - osobiście gram na gitarze i słucham głównie bardzo ciężkiej muzyki, więc nie jest to odruchowa obrona swojego gustu.
Zgłoś
konto usunięte 2010-12-17, 17:21
Chyba dziecko PRZY ibizie
Zgłoś
Szabla 2010-12-17, 17:49 4
Zgłoś
pakicito 2010-12-17, 18:04
Cytat:

jesli kogos interesuje nutka z filmu to jest to jeden z moich ulubionych numerów Lemonade market - 9 Moons (David Tort & Bastien Libra Remix)

takie cos rzadko widac w komentarzach - jaki to kawalek, co za dupa w teledysku, itp.
chwala ludziom twego pokroju
Zgłoś
konto usunięte 2010-12-17, 20:47
wszystko zalezy od gustu i upodobania ja slucham roznej muzyki poczynajac od klasycznych utworkow po naprawde ciezkie brzmienia ale potrafie docenic kazdego artyste bo czy ktos gra myzyke rokowa czy elektroniczna liczy sie to ze tworzy, ze ta muzyka ma w sobie dany przekaz i to jest piekne ze muzyka budzi w nas emocje i odczucia, sa utworki ktore nic nie maja do siebie ale to w kazdym gatunku myzycznym jest cos pieknego i cos czego niepowinno sie sluchac ale ciezko to jest porownywac bo ograniczaja nas wlasne upodobania
Zgłoś
konto usunięte 2010-12-17, 21:23
prawda taka, że kiedyś braknie drewna na świecie, nie ostanie się żadna gitara więc nie bedzie wyjścia i zostanie tylko elektronika
Zgłoś
konto usunięte 2010-12-17, 21:31
@up gitary można robić też z akrylu
Zgłoś
konto usunięte 2010-12-17, 22:52
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem