👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
3 minuty temu
🔥
Nic lepszego już dziś nie zobaczysz
- teraz popularne

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Niema co porównywać komuny z dzisiejszymi czasami bo jak dla mnie zmieniło się tylko kilka rzeczy.
PS. A starsi ludzie często mówią, że za komuny było lepiej tylko dlatego, że byli wtedy młodzi i żyło im się lepiej niż na stare lata.
PS. A starsi ludzie często mówią, że za komuny było lepiej tylko dlatego, że byli wtedy młodzi i żyło im się lepiej niż na stare lata.

@kokosiako już myślałem że jak zwykle tylko banda kretynów się tutaj wypowie, uratowałeś dyskusję.
Od siebie dorzucę, że wiele badań pokazuje jak wybiórcza jest ludzka pamięć, część rzeczy ludzie wyparli bo nie pasowały do ich ogólnego obrazu zbudowanego przez 'historyków' oraz manipulantów w tamtych czasach, poza tym zawsze to co przeżyliśmy będąc młodszymi wydaje nam się lepsze.. w końcu byliśmy wtedy młodsi i czuliśmy się lepiej.
Od siebie dorzucę, że wiele badań pokazuje jak wybiórcza jest ludzka pamięć, część rzeczy ludzie wyparli bo nie pasowały do ich ogólnego obrazu zbudowanego przez 'historyków' oraz manipulantów w tamtych czasach, poza tym zawsze to co przeżyliśmy będąc młodszymi wydaje nam się lepsze.. w końcu byliśmy wtedy młodsi i czuliśmy się lepiej.

Przynajmniej babka szczera do bólu.
"Żeby sobie chłopy popiły i poszły" i w dzień kobiet dupy nie zawracały.
"Żeby sobie chłopy popiły i poszły" i w dzień kobiet dupy nie zawracały.

Tak RPL byl super, tylko wlasnie za RPLu zaczal sie nasz dlug publiczny, bo panstwo musialo jakos na to wszystko pieniadze skombinowac.
Tepa gimbaza znacie PRL tylko z smiesznych plakatow na kwejku czy innym gownie.
Dziwne, ze normalni ludzie w wieku 50-60 lat nie wychwalaja PRLu tylko go przeklinaja.
Moj ojciec kupil samochod ( dal tyle kasy, ze wtedy za granica kupilby z 3 samochody) i zostal wylosowany, ze dostanie samochod za 10 lat.
Rzeczywiscie super system.
Tepa gimbaza znacie PRL tylko z smiesznych plakatow na kwejku czy innym gownie.
Dziwne, ze normalni ludzie w wieku 50-60 lat nie wychwalaja PRLu tylko go przeklinaja.
Moj ojciec kupil samochod ( dal tyle kasy, ze wtedy za granica kupilby z 3 samochody) i zostal wylosowany, ze dostanie samochod za 10 lat.
Rzeczywiscie super system.

Tylko głupiec i ignorant będzie bredził że za komuny było lepiej. Uczyć się historii i ekonomii gimbaza, a nie powtarzacie sentymenty które zawsze się pojawiają po transformacji...
Tak dla porównania:
....aa i byłbym zapomniał. Lewaki na pierwszej stronie, zrozumcie w końcu, że niewiele się zmieniło (dzięki ustawie wilczka sklepy się zapełniły) ale socjalizm mamy dalej!!!
Tak dla porównania:
....aa i byłbym zapomniał. Lewaki na pierwszej stronie, zrozumcie w końcu, że niewiele się zmieniło (dzięki ustawie wilczka sklepy się zapełniły) ale socjalizm mamy dalej!!!

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie