Niebawem ten i kilka innych filmików pojawiać się zaczną w ramach kampanii społecznej.
Może dzięki nim ktoś chwilę pomyśli zanim zabierze głos na forach internetowych.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2013-03-16, 20:37
Żołnierz jest od zabijania na wojnie. Od ratowania są przykładowo strażacy albo lekarze. Mimo to własnym żołnierzom i weteranom należy się szacunek. Za to, że potrafią tyle wziąć na swoją psychikę i moralność. Wkurza tylko ta propaganda robiąca z żołnierzy troskliwe misie. Mnie nie oburza, że żołnierze mojego kraju walczą i zabijają.
wiesiors4, wojskowi nie mają żadnego wyboru z kim i gdzie będą walczyć. Oczywiście, że jest to wojna amerykańców i jeżeli już byśmy mieli tam z nimi walczyć to za grube miliardy, nie jako jednostki czysto polskie, a jako ochotnicy w armii USA na "wypożyczeniu" i tylko dla chętnych. W takiej formie w jakiej jesteśmy w Afganistanie jestem przeciwny udziałowi polskiego kontyngentu, ale to nie jest wina żołnierzy, więc ci co wylewają na nich pomyje są idiotami, żale kierować do naszych sprzedajnych polityków, jak zwykle..
Aha i nie ma czegoś takiego jak "praca" w wojsku, to jest służba.
konto usunięte
2013-03-16, 20:50
ciekawe ilu wrogów zabił...
konto usunięte
2013-03-16, 20:51
Bardzo dobra akcja społeczna! 100% za!
@Peter patriae Duńscy żołnierze walczący w Afganistanie bardzo ciekawie tłumaczą swój pobyt w nim - "taka jest linia polityczna rządu i dlatego tu jesteśmy". Fajne wytłumaczenie, które na dodatek w pełni wystarcza. Eh... nie ma to jak normalny rząd za który chce się walczyć na końcu świata...
Ostatni weterani w tym kraju właśnie teraz klepią biedę na rentach, emeryturach albo umierają w szpitalach. Taki "weteran" jak w tym spocie zamist pajacować niech lepiej weźmie się roboty jak większość jego kumpli. Zrobi uprawnienia i zacznie jeździć pod "L-ką" albo na taxie. Przynajmniej będzie z mendy pożytek.
PS. Mi też mon zabrał rok życia a na dwa lata przerwał edukację.
NIe czaję, płaczą bo ktoś się ich zapyta "ilu zabiłeś? zraniłeś kogoś?". A czego on oczekiwał? Jest żołnierzem, jego zadanie to przede wszystkim zabijać w imię jego państwa. Kiedyś ludzie się chwalili swoimi osiągnięciami na wojnie, jasyrem, trupami i łupami, nie potrafię pojąć dlaczego dzisiaj mówienie o zabijaniu i śmierci jest błeeee.
konto usunięte
2013-03-16, 23:35
konto usunięte
2013-03-17, 0:00
astmuus, zamknij ryj c🤬lu.
konto usunięte
2013-03-17, 0:10
konto usunięte
2013-03-17, 0:12
Dzień płatnego mordercy chodzącego na jankeskiej smyczy. Jest on stosunkowo tani do wynajęcia, ma poparcie rządu swojego śmiesznego kraiku (nie trzeba mu wyrabiac drugiej tożsamości, ukrywać go itp.), a za dodatkowe parę dolców nawet wyliże ci dupę. Najepiej wynająć takiego do operacji pacyfikowania wiosek, co do których nie ma stuprocentowej pewności. Jeśli okaże się, że zamiast talibów w wiosce są tylko cywile ty unikniesz niepotrzebnych kłopotów, a płatnego mordercę można będzie odesłać do jego kraiku i przysłać kolejnych chętnych. Aha, na koniec taki żarcik - morderca po powrocie do swojego śmiesznego kraiku będzie uważany przez ogół swoich pobratymców za bohatera.
konto usunięte
2013-03-17, 1:23