Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Foczka pokazuje trochę swoich umiejętności. Wiem, że nie wszyscy wiedzą na czym polega piłka nożna, ale większość się orientuje, że trzeba trafić piłką (okrągłe to) do bramki (takie z siatką rury). Ta panienka stara się napierdzielać po poprzeczce co nie jest takie proste.

kanał na YT jak ktoś chce obaczyć jak dorastała i fristajlowała w innych filmach user/soccerbola

podpis użytkownika

You're Never Fully Dressed Without a Smile
Zgłoś
vass 2013-04-11, 1:34
Nie ważne co, ważne, że ćwiczy, jak widzę na ulicy ociężałe czołgi, to mogę tolerować każdy sport w ich wykonaniu, byle nie robiły z siebie tuczników potworów.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-04-11, 1:47
ona sama rozj🤬aby naszą reprezentację
Zgłoś
Konto usunięte 2013-04-11, 1:49
Tak patrząc na wszystkie powyższe komenty nie wróże wam chłopaki szybkiego przerzucenia się z ręcznego prawdziwą babkę. A co do filmiku, ja bym tak nie potrafił nawet po 200 próbach, swoją laskę, nawet jak by nie umiała grać, chętnie bym widział uprawiającą jakiś sport z własnej woli, chociaż by dla zdrowia.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-04-11, 2:09
No teraz wiem czym jest piłka nożna. Wcześneij zanałem ja z opowiadań i prób grania ze stadionu narodowego.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-04-11, 2:10
po ch*j takie tłumaczenie co to piłka co bramka .. człowieku pie*dolnij się zdrowo w głowę
Zgłoś
farah398 2013-04-11, 2:14
temat zwodniczy tak, że poczułem się jak na WP
Zgłoś
Konto usunięte 2013-04-11, 2:44
Jeżeli nie potrafi trafić normalnie w bramkę, tylko nap🤬la w poprzeczkę to niech sp🤬ala do kuchni.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-04-11, 5:48
w Hameryce naukowcy nauczyli małpę obsługiwac tv, mikrofalę..
to i kobietę ktoś mądry nauczył kopac.
Jak widac mozna
Zgłoś
Konto usunięte 2013-04-11, 7:16
Na sadola sie nadaje, naprawdę ... Panienki .
Zgłoś
Konto usunięte 2013-04-11, 8:51
Tytuł utworu?
Zgłoś
Konto usunięte 2013-04-11, 10:51
i tak pewnie nie wie co to jest spalony.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-04-11, 10:53
Cytat:

i pomyslec ze jedna picza w różowych strzałko-trampko-lotkach rozk***iłaby totalnie nasza wspaniałą reprezentacje

Ta, bo technika w gale jest najważniejsza oO
Zgłoś
flyier 2013-04-11, 12:54
silverrose napisał/a:

włączyłem tylko dlatego, że myślałem o innej rurze poprzecznej a tu tylko ten gejball

ktos tu chyba za mlodu byl gruby i zawsze stal na bramce
Zgłoś
poczam 2013-04-11, 14:25
noo grac potrafi , jeszcze niech się nauczy jeździć czterema kółkami to może w końcu ktoś ja wypuści z kuchni
Zgłoś
Konto usunięte 2013-04-11, 15:17 1
Ych... to, że potrafi podbijać piłkę nogami na 100 różnych sposobów nie oznacza, że potrafi grać, naprawdę. Z takimi umiejętnościami może co najwyżej występować w cyrku, albo chwalić się trafianiem w poprzeczkę na YT. Na boisku liczy się szybkość, wytrzymałość, balans ciałem, start do piłki i przede wszystkim myślenie/przewidywanie. Naprawdę, te jej wszystkie sztuczki (acz większość wchodzi jej faktycznie z dużą łatwością) na nic kompletnie się jej nie przydadzą w prawdziwym meczu. Ci co grali to wiedzą, że coś takiego można ewentualnie wykorzystać dla rozbawienia publiczności/popisania się, jak się wygrywa znaczną przewagą bramkową i generalnie mecz jest wygrany.

Spójrzcie na te wszystkie mega-gwiazdki grające w najlepszych klubach, za kosmiczne pieniądze. Na treningach/rozgrzewkach/pokazówkach robią z piłką cuda-wianki. Przychodzi mecz i jedyne co im się z tego wszystkiego przydaje, to precyzyjne przyjęcie piłki na kilka sposobów, a poza tym zostają już tylko - wybieganie przeciwnika, umiejętność zastawienia się, umiejętność ustawienia się do podania, szukanie wolnej pozycji na boisku i pełne skupienie - nie ma tu miejsca na cyrkowe czary. Zwróćcie uwagę na sztandarowy przykład czarodzieja boiskowego - Messi - jak on przechodzi między zawodnikami? Nie kombinuje, nie pajacuje debilnymi "zwodami", po prostu wypuszcza sobie piłkę w wolne miejsce (choć trzeba przyznać, że zazwyczaj wybiera dość oryginalne miejsca, jak np. między trzema obrońcami), balansem ciała prześlizguje się między obrońcami i szybciej od nich dobiega do tej piłki. W między czasie dobrze się zastawi, wykorzysta szybkość swoich nóg i już jest kilkanaście metrów za plecami zdezorientowanych przeciwników. Kristjano to jest już przykład totalny - potrafi zrobić z piłką pewnie wszystko, a jego 99% udanych zagrań/podań/bramek to po prostu ciężka i regularna bieganina i wypluwanie płuc na boisku + łebskie ustawianie się do podań + zimna krew na polu karnym. Żadnych cyrkowych sztuczek.
Obrońcy muszą być jeszcze wysocy, silni i skoczni.
Pomocnicy muszą dodatkowo mieć oczy dookoła głowy i potrafić celnie i powtarzalnie zagrywać piłki.
Wsio.

Dla niektórych z Was pewnie będzie to dziwne i nieprawdopodobne, ale 90% naszych "ekstraligowych" klapinogów też potrafi robić z piłką to, co robi ta laska. Świetni z nich cyrkowcy i tylko do cyrku się nadają (w przytłaczającej większości przypadków), więc rezultaty i niezbędność tych cyrkowych umiejętności macie doskonale widoczne na naszych boiskach, no i oczywiście, w naszej ulubionej Kadrze Narodowej

No i c🤬j, rozpisałem się i nie wiem po co
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie