Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
1 Szatan reprezentuje zaspokojenie żądz zamiast wstrzemięźliwości.

2 Szatan reprezentuje pełnię życia zamiast duchowych mrzonek!

3 Szatan reprezentuje nieskalaną mądrość zamiast obłudnego oszukiwania samego siebie.

4 Szatan reprezentuje przychylność dla tych, którzy na to zasługują, zamiast marnowania miłości na
niewdzięczników.

5 Szatan reprezentuje zemstę zamiast nadstawiania drugiego policzka!

6 Szatan reprezentuje odpowiedzialność w stosunku do odpowiedzialnych zamiast troski o psychicznych
wampirów!

7 Szatan reprezentuje opinię, że człowiek jest zwierzęciem, niekiedy lepszym, ale częściej gorszym od
czworonogów, z powodu zaś swojego "boskiego - duchowego i intelektualnego rozwoju" stał się najbardziej
drapieżnym zwierzęciem ze wszystkich!

8 Szatan reprezentuje wszystkie tak zwane grzechy, ponieważ prowadzą one do psychicznego, umysłowego i
emocjonalnego zadowolenia!

9 Szatan jest najlepszym przyjacielem, jakiego kiedykolwiek Kościół posiadał, ponieważ przez wszystkie te
lata dawał mu zajęcie!

podpis użytkownika

Och, jakąż zagadką jest człowiek! (...) I właśnie dlatego pewien myślący jegomość powiedział, że lepiej go j🤬 niż usiłować zrozumieć.
Zgłoś
Konto usunięte 2012-10-06, 21:02 2
Brzmi to znacznie sensowniej niż gościu z dziurami w łapach, zmieniający wodę w wino.
Zgłoś
Ork.Fajny 2012-10-06, 21:02 1
Hmmmm? Czy szatan według religii z której się wywodzi to nie przypadkiem upadły anioł który nie chciał uznać Jezusa-człowieka za istotę boską i w ogóle nie przepadał za ludźmi...? Jak można wyznawać bóstwo które właściwie chce zagłady swoich wyznawców?
Zgłoś
Konto usunięte 2012-10-06, 21:04
@AbesM

Matka wie co ty czytujesz?
Zgłoś
Konto usunięte 2012-10-06, 21:05 12
@Arashel - a gdzie jest napisane, że Szatan chce zagłady swoich wyznawców. Póki co w biblii to ten dobry i kochający Jechowa zabija miliony bez wyraźnego powodu, bo ma taki kaprys.
Lucyfer - czyli oświecony.
Zgłoś
Konto usunięte 2012-10-06, 21:06 1
Jeśli naprawdę istnieje szatan, to właśnie w taki sposób przekonuje do siebie ludzi. Stara się przekonać ich, że lepiej jest czcić diabła niż Boga.
Zgłoś
Kupa_w_majtkach 2012-10-06, 21:11
Paskudny Stary Dżon napisał/a:

Taki tam satanizm. Zwyczajny nihilizm podszyty tajemnicą dla gimbusów.

Jeżel KS to ateiści, a propagują ateizm i skrajny materializm, to skąd wiara w praktyki magiczne?

Jeżeli propagują zaspokojenie żądz i wszystkie "tak zwane grzechy", to dlaczego są przeciwni odbieraniu życia, aborcji itp., skoro w oczywisty sposób zaspokaja to żądze mordercy i nie wadzi się z proponowanym przez nich egoizmem.

Jednym słowem - p🤬lenie od rzeczy i gówniarstwo.

Nie wiem, gdzie wyczytałeś, że KS to ateiści. Że niby każdy ateista wyznaje satanizm?

podpis użytkownika

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Zgłoś
Konto usunięte 2012-10-06, 21:12 2
Ja tych zasad się trzymam odkąd pamiętam, a religii w to wplątywać nie potrzebowałem i w dalszym ciągu tak jest
Zgłoś
spiepszaj_dzbanie 2012-10-06, 21:41
AbesM napisał/a:

nie wierze w boga

A czy wierzysz w Satana lub inne byty? Jeśli tak to wierzysz w boga i całą resztę.

podpis użytkownika

katana wa bushi no tamashi
Zgłoś
Konto usunięte 2012-10-06, 21:50 2
Cięzko się też nie zgodzić z powyższymi twierdzeniami satanizmu, no chyba ze jest się hipokrytą.
Filozofia latającego potwora spaghetti też jest ok.Ale to co reprezentuje sobą chrześcijanizm to jak dla mnie głupota, skoro bóg kocha wszystkich to dlaczego podczas potopu zatopil wszstkich prócz Noego i jego rodziny, zaraz jakiś wierzący napisze że bóg zrobił to bo ludzie grzeszyli ale skoro mieli wolną wole to za przeproszeniem c🤬j mu do tego. A skoro zostawił tylko Noego i jego rodzinę to chyba popiera także kazirodztwo XD
Zgłoś
człowiek_zły 2012-10-06, 21:54 3
Sataniści to tacy sami debile jak teiści. Bóg i szatan nie istnieją. A wszelkie święte księgi istnieją tylko po to, żeby kapłani z głodu nie zdechli. Gdyby cały ten cyrk im się nie opłacał to by już z niego zrezygnowali tysiące lat temu.
Zgłoś
Konto usunięte 2012-10-06, 22:02
Szatan może mnie pocałować w zad bo nie istnieje. Najpierw ludzie wymyślają i piszą głupoty a potem za paredziesiąt lat twierdzą że to słowa "Boga" "Szatana" itd. itp.
Zgłoś
Blackhunter 2012-10-06, 22:05
jack2100 napisał/a:

Szatan może mnie pocałować w zad bo nie istnieje.

Jak może Cie pocałować w zad skoro nie istnieje
Zgłoś
Konto usunięte 2012-10-06, 22:06
J🤬 katolików i ich radyklalizm
Zgłoś
Konto usunięte 2012-10-06, 22:06
o k🤬a, jestem satanistką
Zgłoś
!Timon 2012-10-06, 22:26
astaldi napisał/a:

o k🤬a, jestem satanistką

głupota to jeszcze nie satanizm

podpis użytkownika

Białe jest białe, czarne jest czarne a czerwone jest wredne.

Czytanie ze zrozumieniem NIE BOLI. Jak nie kumasz to poproś starszego brata o wytłumaczenie.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie