👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:36

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
W 0:03 widać, jak kamień porusza się jeszcze przed dotknięciem go. O ile mi wiadomo nie ma takich kamieni, które odsuwają się w obecności ciała ludzkiego, dlatego ogłaszam ten kamień za jakiś ładny odlew, a filmik za fake. Dziękuję za uwagę

Cytat:
W 0:03 widać, jak kamień porusza się jeszcze przed dotknięciem go. O ile mi wiadomo nie ma takich kamieni, które odsuwają się w obecności ciała ludzkiego, dlatego ogłaszam ten kamień za jakiś ładny odlew, a filmik za fake. Dziękuję za uwagę
On go popchnął palcem (kciukiem).

Pilotn22 napisał/a:
Jeszcze wyjaśnij przyczynę katastrofy smoleńskiej i masz piwo.

@grzesio13
Bo nie na przykład, Kraków czy Warszawa. Jest Jarosław i już.
PS: Lub też autor tego wywodu nie lubi PiS'u i jest to aluzja do jego przywódcy Jarosława "Jarka" Kaczyńskiego?
PS: Lub też autor tego wywodu nie lubi PiS'u i jest to aluzja do jego przywódcy Jarosława "Jarka" Kaczyńskiego?

Jest to tzw. kamień celtycki, czyli przedmiot o kształcie zbliżonym do elipsiody, który jest tak wyprofilowany, że położony na płaskiej powierzchni może się obracać swobodnie tylko w jedną stronę. Gdy spowodujemy jego obrót w stronę przeciwną, kamień po pewnym czasie zaczyna wpadać w dragania poprzeczne które przekazują kamieniowi moment pędu przeciwny do aktualnego kierunku obrotu, w wyniku czego kamień po pewnym czasie zmienia kierunek obrotu na przeciwny.
Vladimir Putin napisał/a:
@grzesio13
Mieszkam w Jarosławiu, mam 321lvl, w poniedziałek o 22 byłem na spacerze i... nichooya nie znalazłem takiego cuda:( a szedłem nawet na północ.
Obalam mit o występowaniu tego kamczyka w Jarosławiu:)
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie