w PL po obejrzeniu nagrania prokurator od razu przekroczenie granic obrony koniecznej, minimum ale sądzę, że prędzej sprawa o usiłowanie zabójstwa.
Tak na pewno. Za dużo super expresu czytasz i za dużo sędzi anni Wesołowskiej się naogladales. Normalna obrona konieczna. Zero konsekwencji
Tak na pewno. Za dużo super expresu czytasz i za dużo sędzi anni Wesołowskiej się naogladales. Normalna obrona konieczna. Zero konsekwencji
A skąd Ty czerpiesz wiedzę? Bo mi się też wydaje że w PL strzelec miałby spory problem, strzelanie do uciekającego.
w PL po obejrzeniu nagrania prokurator od razu przekroczenie granic obrony koniecznej, minimum ale sądzę, że prędzej sprawa o usiłowanie zabójstwa.
dalej uwazacie ze reforma sadownictwa ktorej nie bylo od czasow komuny nie jest konieczna?
Prawie z przyłożenia nie trafić ?
Może to pistolet gazowy, albo hukowy ?
Prawie z przyłożenia nie trafić ?
przeciez trafil ty slepa cioto
Obrona konieczna kończy się w momencie gdy napastnik odwraca się do ucieczki.

no widzę, że ty masz nie pełne informacje, chłop się wycofał i dostał kilka kulek na odwrocie, więc zagrożenia z jego strony już nie było, w Polsce bronić możesz swojego lub kogoś innego życia i zdrowia. Kiedy złodziej kradnie Ci samochód i Tobie nie wygraża to nie możesz go zastrzelić. Słyszałem, kiedyś o sytuacji jak na faceta z yorkiem rzucił się pitbull i ten tego psa zastrzelił. Miał pozwolenie na broń i został aresztowany za nieuzasadnione użycie broni przez jedno zdanie. Otóż na pytanie policjanta dlaczego użył broni, odpowiedział że bał się o życie psa i za to został aresztowany. Jak by powiedział, że bał się o swoje życie to by nie miał problemu, ale że psa ratował przed psem to użycie broni uznano za nieuzasadnione.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie