Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Egipt z bliska
czinczila • 2013-12-24, 2:24
Witam wszystkich! Chciałbym podzielić się z Wami zdjęciami Egiptu z bliska, czyli tak w skrócie: ludzie, życie w wielkim i małym mieście (zbytynio się nie różni) i inne moim zdaniem ciekawe fenomeny. Zdjęcia pochodzą z wycieczki z 2010r. czyli jeszcze przed rewolucjami w krajach arabskich. Jak się spodoba dodam więcej do komenatrza.

1. Na początek panorama Kairu, jak widać wcale nie jest on taki bajkowy jak mogło by się wydawać z filmów.

2. Wnętrze Meczetu. Trzeba im przyznać, że przepychem i wystrojem wnętrz wcale nie zostają w tyle w porównaniu ze świątyniami katolickimi.

3. A tutaj linia brzegowa Nilu. Przepłynęliśmy prawie cały i mogę stwierdzić, że 70-80% owej lini wygląda właśnie tak.

4. A tutaj fragment zabudowań i ulicy Esny, miejscowości nad Nilem do której cumują statki turystyczne. Na zdjęciu: damy w towarzystwie... sami wiecie.

5. I na zachętę autentyczny hieroglif ze świątyni w Karnaku.

Jeśli was to interesuje to mogę dodać więcej fotek w komentarzu, a jeśli nie to trudno, jakoś przeżyję, ta godzinka którą na to poświęciłem mnie nie zbawi. Pozdrawiam
Zgłoś
Riva 2013-12-24, 22:09 1
Ty Koleś na górze,pieprzysz głupoty, przecież ci dzisiejsi Egipcjanie nie są potomkami Egipcjan starożytnych tylko arabów którzy podbili starożytny Egipt,starożytni Egipcjanie nie byli przecież muzułmanami,potomkami prawdziwych Egipcjan są Koptowie-chrześcijanie, ale ich jest mało bo ich przecież araby powybijali

Nie ma co się im dziwić, że z tego syfu imigrują do pięknej i czystej Europy, przecież większość krajów islamskich-arabskich to bida, która tak wygląda, wyjątkiem są te bogatsze kraje, tam jest ładniej bo jest kasa, ale to tylko dzięki ropie

podpis użytkownika

Hold me, Thrill me, Kiss me, Kill me
Miej na wszystko wyj🤬e, a będzie Ci dane
Zgłoś
Konto usunięte 2013-12-25, 1:46
czyżby starożytna żona?
Zgłoś
kamuha 2013-12-25, 6:08
Przepych? Gdzie? Na focie to wyglada jak nora.
Co do porównania to też kiepskie. Czym ten przepych sie objawia w kościołach? Miałem okazje byc w kilku i nie widzialem złota kapiacego ze scian.Byłem tez w kilku cerkwiach i tam akurat jest zawsze na bogato.
Zgłoś