Główna Poczekalnia (15) Soft (7) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 56 minut temu
Egzamin na prawo jazdy
konto usunięte • 2014-01-26, 14:31
Historia usłyszana od kolegi, a że zabawna to postanowiłem się nią z wami podzielić.

Owy kolega ma wujka, który jest egzaminatorem w WORD i czasami dzieli się on nietypowymi historiami z egzaminów. I tak przed świętami trafiła się panienka, którą trudno byłoby zapomnieć. A więc laska przystępuje do egzaminu, łuk zrobiła dosyć przyzwoicie, ale nie włączyła świateł. Wujek miał nadzieję, że na górce światła już włączy, no ale mylił się (dodatkowo była wieczorna pora już), ale że święta się zbliżają to chciał dać jej szansę. Miał nadzieję, że ktoś z naprzeciwka mignie jej długimi światłami i się sama zorientuje, no ale pech chciał, że długo nic z naprzeciwka nie jechało. Także postanowił dyskretnie sam jej zasugerować, żeby je włączyła, no i pyta: "Nie jest Pani trochę za ciemno?", laska na to stanowczo "Nie, dla mnie jest idealnie, ale mogę Panu włączyć" i j🤬a włączyła światło w środku auta. No i już nie miał wyjścia musiał ją uj🤬.

Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2014-01-26, 17:27
gówno prawda, nie ma dobrodusznych egzaminatorów!!
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-26, 17:43
@WhiteIsRight nieprawdą jest to co piszesz. Sam miałem taką sytuację, że źle ustawiłem się na pasach i nie miałem możliwości go zmienić, przez co musiałem jechać prosto, a nie w prawo jak kazał egzaminator. Jest to traktowane jako błąd (chyba można mieć 2 maksymalnie). Mimo wszystko zdałem

A obecnie maszynką do zarabiania pieniędzy jest egzamin TEORETYCZNY, gdzie pojawiają się "genialne" pytania. Jakoś liczba wypadków od jego wprowadzenia nie spadła, za to dochód WORDÓW się zapewne potroił.
Zgłoś
Jeadong 2014-01-26, 17:49 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-26, 17:49 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
gumis1412 2014-01-26, 18:07
Ja jak zdawałem na prawko to też zapomniałem o światłach, normalnka każdemu może się zdażyć, to egzaminator tylko chrząknął i się spytał czy o czymś niezapomniałem. Bez żadnych problemów czy coś

Ktoś tam wcześniej pisał o tym, że babka powinna się skapnąć, że nie ma świateł bo był półmrok. Ja widziałem kobite, która w nocy prowadziła auto bez świateł, więc jako miły człowiek zaczołem jej pokazywać na światła, machać, mrugać łapami, dawać wszelkie możliwe znaki, żeby zapaliła sobie światła. A ona tylko zatrabiła i pojechała dalej...
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-26, 18:12 1
Zgłoś
Kubuleki 2014-01-26, 18:24 5
Zgłoś
rexmundus 2014-01-26, 18:27 1
ALe na placu przecież nie trzeba miec świateł.!!
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-26, 18:27
Zapytaj wujka dlaczego za 20-minutowa przejazdzke samochodem segmentu A (a czasem krocej, jesli obleje sie na placu), kasuja taka gruba forse
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-26, 18:34
Ja zdawałem już 4 kategorie, 3 zdałem za pierwszym, jedną na C za drugim i według moich doświadczeń trzeba się troszkę postarać żeby oblać egzamin. C oblałem z mojej winy, nie przepuściłem pieszego na pasach. I to nic, że mogłem go nie widzieć bo stał za zaparkowanym autem, po prostu trzeba uważać i myśleć. C+E zdawałem miesiąc temu, po rozczepieniu przyczepy w Wordzie byłem pewien, że nie zdałem, kurs skończyłem w październiku i od tego czasu nie jeździłem ciężarówką więc jazda szła mi koszmarnie. Egzaminator dał mi karteczkę z wynikiem pozytywnym a po wyjściu z kabiny, powiedział, że wstyd mu za mnie i fatalnie jeździłem. Nie wiem czy mam takie szczęście czy tak to wygląda ale jak ktoś nie zdał więcej niż 5-6 razy do widocznie nie powinien mieć prawka. Inaczej wygląda podobno jeśli miało się wcześniej zabrane prawko za jazdę po wódzie, wtedy nawet jedno szarpnięcie czy za późno włączony kierunkowskaz jest pretekstem do oblania.
Zgłoś
nowicjuszek 2014-01-26, 18:40
Ale swiatła powinna laska włączyć podczas przygotowania do jazdy. Wiem bo sam zapomniałem włączyć i miałem błąd.
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-26, 19:27 1
@WhiteIsRight
W Zielonej Górze są wytyczone trasy egzaminacyjne i jakbyś potrafił czytać i oglądać obrazki to w poczekalni (nie tu przy bufecie, gdzie teoria, tylko tam przy wyjściu na plac manewrowy) na ścianie wiszą obrazki z objaśnieniami manewrów, objaśnieniem placu manewrowego i trasy egzaminacyjne.
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-26, 19:32
@606 nie chce mi się z Tobą gadać "śmieciu" hehe no bo to nie ma sensu a i może będziesz troche bardziej oryginalny w następnym poście i wymyślisz inne wyzwiska zza monitora bo tamte mi się znudziły, caralho! Fuck you and have a nice day! Przepraszam jeśli urażona duma nie pozwala Ci na dopuszczenie myśli, że jednak mogę nie mieć do końca racji...
internet nie służy tylko do obrażania ludzi czasem możesz się z niego dowiedzieć naprawdę ciekawych rzeczy. pozdrawiam i troche więcej luzu na przyszłość bo Ci jeszcze żyłka pęknie
Zgłoś
Talpy 2014-01-26, 20:00
Zgłoś
Black Snake 2014-01-26, 21:05
Wszystko od szczęścia zależy. Poszedłem na teorię i zdałem za I razem. Miałem wyjeżdżone 29 godzin, a nie 30. Tą jedną godzinę miałem mieć przed egzaminem, tyle że po zdaniu teorii kazali mi 10 minut poczekać i ładować się do eLki egzaminacyjnej. Ze stresu wszystko zapomniałem. Nie byłem przygotowany na egzamin. Łuk zrobiłem fartem (nie wiem jak, na pewno nie tak jak mnie uczyli). W mieście parkowania zrobiłem po swojemu, a nie tak jak na kursach uczyli (ze stresu zapomniałem). W mieście nie umiałem się wbić na lewy pas by skręcić i przy ograniczeniu 50kph jechałem 65kph. Zdałem za pierwszym Po I DYNAMIKA! Po II nie jeździć schematami, a po swojemu!! Po III liczyć na szczęście i fajnego egzaminatora!!! A co do świateł jeszcze to na łuku zapomniałem włączyć. Wrzuciłem 1, poprawiłem fotel, lusterka itp. Już gazu daję i lekko sprzęgło puszczam, a egzaminator podszedł do mojej szyby i się spytał czy jestem w 100% pewien, że jestem gotowy do jazdy i zerknął na wajchę gdzie się światła zapala. Ogólnie spoko był
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem