👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
41 minut temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
xts napisał/a:
a jakby to w dupe wsadzić?
Widać że jesteś spragniony wrażeń

so whaat napisał/a:
Nie. Fakt, iż woda wrze, nie oznacza, że osiągnęła dużą temperaturę. W ciśnieniu 'normalnym' proces zachodzi przy 100 stopniach, czyli wystarczająco żeby móc zaparzyć kawę/herbatę. Przy niskim ciśnieniu woda wrze, mając temperaturę np. 20 stopni. Wtedy żadnej herbaty czy kawy nie zrobimy.
Dodam jeszcze, że alpiniści będąc na dużych wysokościach używają szybkowarów do gotowania różnych rzeczy. Przy tamtych ciśnieniach używając metod tradycyjnych(zwykły garnek z wodą) nie udałoby się ugotować poprawnie nawet zwykłych kartofli. Sytuację ratuje tam szybkowar, który gotuje pod zwiększonym ciśnieniem.

xts napisał/a:
a jakby to w dupe wsadzić?
Twoje pedalskie fantazje naprawdę nas nie interesują

W Nagrodach Darwina czytałem, że jakiś facet wsadził sobie rurę od odkurzacza w tyłek i chyba mu flaki wyssało, nie pamiętam dokładnie, tak czy inaczej nagrodę dostał.

6:40 . A teraz następuje zwolnienie blokady maszyny losującej i rozpoczynamy losowanie.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie