2 przyjaciół w sposób całkiem profesjonalny przerobiło malucha na elektryka. Auto ma zaskakująco dobre osiągi. Jazda od 21:15.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:41
mazga50 napisał/a:
A jaki zasięg tego jest?
Kup se głośniki albo słuchawki
Ciekawe ile czasu jeszcze fikcja ropy naftowej będzie trzymała świat za mordę...
nectovelius napisał/a:
27:50+ Inżynierowie elektrycy nie mówią kabel... to jest przewód... kablem to może być on (a jest na pewno marvineq - 90 w zabudowanym wytykasz... kablu).
Słownik Języka Polskiego
kabel:
1. przewód tworzony przez drut lub izolowane od siebie druty metalowe, zabezpieczone przed działaniami zewnętrznymi;
Przewód:
element obwodu elektrycznego, po którym przepływa energia elektryczna;
Jedno i 2 moim zdaniem poprawne i mozna stosowac zamiennie jesli chodzi o urządzenia czy instalacje, bo ten ktory lezy na polce to jednak kabel
nectovelius napisał/a:
27:50+ Inżynierowie elektrycy nie mówią kabel... to jest przewód... kablem to może być on (a jest na pewno marvineq - 90 w zabudowanym wytykasz... kablu).
W skrócie: każdy kabel jest przewodem – jednak nie każdy przewód jest kablem
ja mam poloneza na gaz-na hel dokładnie.mało spala bo nie jeździ tylko unosi się nad powierzchnią ziemi.jedyny koszt to wentylator na tył by sterować: 39,90
glesner1910 napisał/a:
Maluszek cudem techniki nie jest, ale czyż nie jest piękne, że wystarczy mieć jeden klucz i minimalną ilość wiedzy żeby go naprawić w każdych warunkach? Dzisiaj psuje Ci się 8- letnie ''cacko'' i wzywasz pomoc drogową
Oczywiście, że nie. Jeśli zepsuje mi się coś mechanicznego to właściwie zawsze wymieniam sam. Nie jestem mechanikiem, ani nigdy się tego nie uczyłem. Problem z nowymi samochodami to kompleksowość ich budowy i ilośc elektroniki, ale jeśli trzeba np. wymienić tuleję wachacza to nie różni się to zbytnio od parchatego kaszlaka. U mnie to np. kwestia 2 kluczy - 17 i 19. Legacy z 2005 roku - do ogarnięcia "pod blokiem".
beker89 napisał/a:
Super sprawa z kaszlako gruza zrobili auto 21 wieku
Za 30k jako nowe autko do dojazdu do pracy szkoły
Biorę w ciemno
30k za pojazd ok, tylko pytanie czy w szacunkach Pan konstruktor wziął pod uwagę uzyskanie licencji, homologacji itp. Zaraz z 30 zrobi się 50.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie