Główna Poczekalnia (6) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 6:58
Lares86 2015-05-13, 0:58
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2015-05-13, 1:13 1
Jak to jest elektryk to ja chyba w zawodzie od 10 lat nie pracuje..
Nie wspomne o nieizolowanej raczce od srubokretu.
Powinno go zlapac lewa reka N i prawa reka L na chwilke skoro nie ma pojecia jak pracowac jesli z jakiegos powodu poza glupota to jest nadal żywe..
Kolego Wito2014 to nie napiecie zabija tylko pzeplyw prądu. plus cala masa dodatkowcyh warunkow, chocby to ile w danym momencie masz w sobie plynow fiziologicznych , czy masz wilgotne rece, czas trwania porazenia pradem.
24 V o natezeniu kilku kA przy malej rezystancji twojego serca moglo by cie zabic..
Zgłoś
m890 2015-05-13, 6:24 1
Podczas takich szybkich wymian najpierw podłączamy przewód fazowy, żeby nie robił nam zamieszanie (kiedy jest już w łączniku to jest bezpiecznie).
Nie było tu żadnego porażenia.
Przeraził się zaiskrzenia.
Nie jestem ekspertem i nie mam uprawnień SEP
Zgłoś
healfwer 2015-05-13, 13:34
@up
ja mam do 1kV... Dawali przy kursie na wózki to wziąłem...
I co z tego, skoro "prundu" nie tykam
Zgłoś
wormgoro 2015-05-13, 14:01
@up up jakby podłączył najpierw fazowy to też by zaiskrzyło bo miał łącznik zwarty (faza i neutralny). Ale razcja nie było tu porażenia.
Zgłoś
konto usunięte 2015-05-13, 18:13
ale ciota pedalska....
Zgłoś
konto usunięte 2015-05-13, 19:47
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem