Główna Poczekalnia (4) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 40 minut temu
Niedawno na Sadisticu pojawił się film gdzie pokazana była walka współczesnego rycerza z perspektywy head cam'a. Szesnastego lutego w Jelczu-Laskowicach odbyły się V eliminacje do Bitwy Narodów.BN to mistrzostwa świata w pełno kontaktowych walkach rycerskich.

Walka trwa dopóki któryś z zawodników nie dotknie podłoża inną częścią ciała niż stopami.Polska jest w światowej czołówce bohurtowej.

W Jelczu wyglądało to tak:

[video]
[/video]
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-02-20, 12:44
Kuźwa, ja też chcę, ja też chcę..!
Zgłoś
sidian 2013-02-20, 12:50
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-20, 12:58
no w 03:30 toś mu zaj**al jak Kat
takie sa wlasnie realia walk w sredniowieczu, wiekszosc zolnierzy byla srednio przeszkolona do tego nerwy, pijanstwo i bitwy wygladaly jak jeden wielki chaos
Zgłoś
Pizkes 2013-02-20, 13:00
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Duszek Okruszek 2013-02-20, 13:09
@up
To wrzuć śmiało jakiś filmik z baletu .

Właśnie chyba tak wyglądały w rzeczywistości te walki a nie tak ja to oglądałeś pewnie w ,,Ogniem i Mieczem".
Zgłoś
piołun 2013-02-20, 13:14
@Pizkes zapewne uważa, że rycerze byli przyrośnięci do końskich grzbietów i walkę zawsze z tychże prowadzili
Zgłoś
Kirk666 2013-02-20, 13:31 4
Zgłoś
Pizkes 2013-02-20, 14:01
Zgłoś
szpila_forever 2013-02-20, 14:09 1
Nie porównuj gówna do twarożku, bo to dwie różne rzeczy.
A jak Ci ciśnienie trochę spadnie, to przyjdź i obejrzyj z bliska.

Termin "Walki rycerskie" faktycznie nie jest może najszczęśliwszy dla tego sportu, ale taki się przyją. I nie oznacza on przynajmniej wlak między rycerzami. Niewielu z Tych gość (dosłownie pwenie kilku) rości sobie prawo do nazywania się rycerzem.
Zgłoś
Pizkes 2013-02-20, 14:17
Ja po prostu nie rozumiem, po co brać się za walkę średniowieczną, skoro nie interesuje kogoś to, jak to naprawdę wyglądało i się odbywało. To lepiej idźcie na jakąś sztukę walki wręcz, albo idźcie do lasu i napieprzajcie się kijami - bo w sumie to własnie robicie. To samo, a nie wydalibyście fury kasy na zbroję i broń.

Jak już "walczycie", to róbcie to dobrze. W normalniej walce padli byście w kilka sekund. Paradoks jest w tym, że ten "sport" został wymyślony przez Nas - ludzi żyjących dzisiaj. Wziął jeden z drugim parę rzeczy, wrzucił do kotła, wymieszał i myśli, że jest ok...
Zgłoś
piroman88 2013-02-20, 15:12
a ja tam byłem! cały zielony z niebieską tarczą na 6:20 do 6.27 na pierwszym planie
Zgłoś
piołun 2013-02-20, 15:33
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-20, 16:44
gdzie teraz będzie Bitwa Narodów? Rok temu w Warszawie była...
Zgłoś
Gacek_1 2013-02-20, 17:02
W 2013 Bitwa Narodów odbędzie się we Francji,nie wiadomo dokładnie gdzie jeszcze,dogadują sie

Pizkes napisał/a:

Jak już "walczycie", to róbcie to dobrze. W normalniej walce padli byście w kilka sekund.

Zdefiniuj proszę "normalną walkę"

Dawno temu też uczyłem się pięknie techniki,walki traktatowej,walki palcatem,walki rapierem,giętą szpadą i czerstwą bagietką,uwierz mi,potrafię walczyć technicznie,traktatowo i jeszcze na kilka innych czarodziejskich sposobów

Ale nadszedł piękny rok 2006 kiedy nieśmiałymi krokami do Polski wszedł bohurt i stwierdziłem że jest to zabawa dla mnie,więc z powodzeniem bawię się do dziś

poza tym:
Widzę kolego że masz 21 lat,czyli w momencie jak ja zaczynałem zabawę w Rycerkę w 2000r. to miałeś lat...8 czyli byłeś na etapie dobranocki

Mimo tego i twojej niewyparzonej gęby zapraszam cię gorąco 23 marca na Warszawski AWF,pogadamy,wypijemy po piwku,wymienimy poglady...

Pozdrawiam
Zgłoś
Pizkes 2013-02-20, 18:23
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem