Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
F-35 is down
krystek94 • 2025-01-29, 7:18
Myśliwiec F-35 rozbił się podczas ćwiczeń w bazie sił powietrznych Eielson w stanie Alaska.
Kosztował jedynie 81 mln dolarów. Pilot przeżył.

Zmieniono 1 razy Zgłoś
flejtuch 2025-01-29, 10:40 12
PeterNORTH napisał/a:

coś mi się zdaje że pilot wolałby nie przeżyć.

Nie do końca.. bo żeby zostać pilotem samolotu naddźwiękowego trzeba mieć już anatomicznie wybitne ciało bez żadnych odstępstw od norm w układzie kostnym itd. Do tego mieć łeb na karku i inteligencję. Potem szkolenie wiele lat co generuje koszty pewnie większe od tego rozbitego Myśliwca. Potem lata służby, misje, loty kontrolne, wojny itd.
Teraz zostanie zaopiekowany przez wojsko i lekarzy lepiej jak w hotelu 5 gwiazdkowym z dz🤬ką dostepną non stop. Ten pilot swoją slużbą odrobił wartość tego rozbitego Myśliwca kilkukrotnie. Ten rozbity zostanie rzucony w koszty, dostaną kasę na nowe a fabryka będę miala pracę.
Zgłoś
Bul_od_bytu 2025-01-29, 10:53 4
@flejtuch: Na takie maszyny nie wpuszczają byle kogo więc jest duża szansa, że to nie błąd pilota tylko wina sprzętu. Po to się je testuje w kontrolowanych warunkach żeby nie dochodziło do takich zdarzeń w sytuacji bojowej.

Poza tym to byłaby siara w c🤬j jakby taki F35 spadł "zestrzelony" nad jakimś dzikim krajem uzbrojonym w dzidy, który przypadkiem ma ropę
Zgłoś
anubis90 2025-01-29, 12:34 2
Propaganda USA próbuje nam wcisnąć kit o tym, jaki kiepski sprzęt produkują Chiny i Rosja, a sprzęt USA jest najlepszy na świecie, a tu proszę: F 35 się rozbija.
Czyli chyba nie mają najlepszego sprzętu na świecie.
Zgłoś
sensation87 2025-01-29, 12:36 1
trump spowoduje że będzie pokój na świecie i nie bedzie trzeba produkować broni
Zgłoś
Ork.Fajny 2025-01-29, 13:01 6
anubis90 napisał/a:

Propaganda USA próbuje nam wcisnąć kit o tym, jaki kiepski sprzęt produkują Chiny i Rosja, a sprzęt USA jest najlepszy na świecie, a tu proszę: F 35 się rozbija.

Idź Borys na telegram...Różnica jest taka że USA ma ich już ponad 1000 sztuk więc wypadek jednego to awaryjność na poziomie 0,1%. Ruskie natomiast są sto lat za murzynami i przez 14 lat ledwo dopracowali Su-57 a od 2019 wyprodukowali mniej niż 50 sztuk.

Amerykańska propaganda w tym wypadku to prawda. W porównaniu do ich sprzętu to co mają dzikusy na wschodzi to śmieci. O ile są w stanie je wyprodukować.
Zgłoś
anubis90 2025-01-29, 13:10 2
Ork.Fajny napisał/a:

Idź Borys na telegram...Różnica jest taka że USA ma ich już ponad 1000 sztuk więc wypadek jednego to awaryjność na poziomie 0,1%. Ruskie natomiast są sto lat za murzynami i przez 14 lat ledwo dopracowali Su-57 a od 2019 wyprodukowali mniej niż 50 sztuk.
Amerykańska propaganda w tym wypadku to prawda. W porównaniu do ich sprzętu to co mają dzikusy na wschodzi to śmieci. O ile są w stanie je wyprodukować.

Hahah gadka typowego rusofoba, w dodatku ogłupionego jankeską propagandą.
Ale niech ci będzie, bo nie ma sensu się z tobą spierać.
Zgłoś
Ork.Fajny 2025-01-29, 13:37 6
anubis90 napisał/a:

Hahah gadka typowego rusofoba, w dodatku ogłupionego jankeską propagandą.
Ale niech ci będzie, bo nie ma sensu się z tobą spierać.

Serio....? Rusofoba? To ma mnie obrazić albo stygmatyzować? LOL. Jesteś kiepsko zaprogramowanym ruskim botem, czy zbyt mało Cię opłacają żeby chociaż starać się subtelnie wciskać ludziom takie teksty...? Każdy Polak jest rusofobem. A kto nie jest, ten nie jest Polakiem tylko agent albo niedouczonym debilem-tubylcem.
Zgłoś
anubis90 2025-01-29, 13:39 2
Ork.Fajny napisał/a:

Serio....? Rusofoba? To ma mnie obrazić albo stygmatyzować? LOL. Jesteś kiepsko zaprogramowanym ruskim botem, czy zbyt mało Cię opłacają żeby chociaż starać się subtelnie wciskać ludziom takie teksty...? Każdy Polak jest rusofobem. A kto nie jest, ten nie jest Polakiem tylko agent albo niedouczonym debilem-tubylcem.

Nie rozmawiam z takimi pojebami, jak ty.
Ciekaw tylko jestem, ile ci Jankesi płacą za te komentarze.
Chyba że to banderowcy ci płacą...
Zgłoś
pazuzu 2025-01-29, 13:48
Zgłoś
Ork.Fajny 2025-01-29, 13:58 5
anubis90 napisał/a:

Nie rozmawiam z takimi pojebami, jak ty.
Ciekaw tylko jestem, ile ci Jankesi płacą za te komentarze.
Chyba że to banderowcy ci płacą...

Po pierwsze, apropos tego kto mi płaci, dodaj jeszcze do tej listy żydów, masonów i pedałów. Biorę od wielu na raz

Po drugie, o tak... Jeszcze bełkot o "banderowcach". Ty pewnie nawet na mapie nie byłbyś wstanie wskazać gdzie część Twojej kresowej rodziny mieszkała, albo nie byłbyś wstanie opowiedzieć żadnych historii rodzinnych z tego okresu, a robisz z siebie wielkiego internetowego rycerzyka o sprawę Polską co pamięta o Banderze i jego zbrodniach... Weź. Najwięcej pseudo-polaków-tubylców która p🤬li o banderze ma takie samo pojęcie o historii jak przecięty baran z ukrainy. Pasujesz do tych banderowców.

Po trzecie, Jankesi wymyślili internet i mikroprocesor w urządzeniu z którego z niego korzystasz. Przestań z tego korzystać. Użyj... Cokolwiek twoi kochasie w rosji wymyślili. Tylko nie jestem w stanie nic wymyśleć poza nazwami paru patologii i biedy..
Zgłoś
anubis90 2025-01-29, 14:07
Ork.Fajny napisał/a:

Po pierwsze, apropos tego kto mi płaci, dodaj jeszcze do tej listy żydów, masonów i pedałów. Biorę od wielu na raz
Po drugie, o tak... Jeszcze bełkot o "banderowcach". Ty pewnie nawet na mapie nie byłbyś wstanie wskazać gdzie część Twojej kresowej rodziny mieszkała, albo nie byłbyś wstanie opowiedzieć żadnych historii rodzinnych z tego okresu, a robisz z siebie wielkiego internetowego rycerzyka o sprawę Polską co pamięta o Banderze i jego zbrodniach... Weź. Najwięcej pseudo-polaków-tubylców która p🤬li o banderze ma takie samo pojęcie o historii jak przecięty baran z ukrainy. Pasujesz do tych banderowców.
Po trzecie, Jankesi wymyślili internet i mikroprocesor w urządzeniu z którego z niego korzystasz. Przestań z tego korzystać. Użyj... Cokolwiek twoi kochasie w rosji wymyślili. Tylko nie jestem w stanie nic wymyśleć poza nazwami paru patologii i biedy..

Internetowy rycerzyk...
Dobre, bohater się odezwał.
Po pierwsze, nie jestem żadnym Ruskim, ani banderowcom. A od mojej rodziny wara pejsaty sk🤬ielu.
Po drugie, pluję na USA, i gardzę tym zbrodniczym krajem, który ma tyle krwi na rękach, jak mało kto, i jeszcze próbuje narzucać swoją niby-demokrację innym państwom.
Ale oczywiście ty, tak ślepo zakochany w USA, tego nie widzisz, albo nie chcesz dostrzec.
A po trzecie, ci twoi przyjaciele USA wiele wczesnych odkryć dokonali dzięki nazistom, i swoim szpiegom rozsianym w różnych miejscach na świecie, więc nie są tacy mądrzy, za jakich ich uważasz.
Poza tym żaden z ciebie Polak, tylko zwykła sprzedajna dz🤬ka za dolary, albo hrywny.
I tyle w temacie.
Także kończę tą dyskusję z tobą, bo ze sprzedajnymi dz🤬kami nie rozmawiam 🖕
Zgłoś
mamurra 2025-01-29, 14:25 4
anubis90 napisał/a:

Propaganda USA próbuje nam wcisnąć kit o tym, jaki kiepski sprzęt produkują Chiny i Rosja

Meh. Tia, bo to "propaganda USA" spowodowała, że u nas wyraz "ruski" to synonim najgorszego chłamu i badziewia. Idź już być kacapem gdzie indziej.
Zgłoś
anubis90 2025-01-29, 14:47
mamurra napisał/a:

Meh. Tia, bo to "propaganda USA" spowodowała, że u nas wyraz "ruski" to synonim najgorszego chłamu i badziewia. Idź już być kacapem gdzie indziej.

Lol kolejny p🤬lnięty rusofob, który wszędzie widzi ruskich agentów i kacapów.
Nie każdy kocha USA, tak jak ty.
Zgłoś
mamurra 2025-01-29, 14:57 3
anubis90 napisał/a:

Lol kolejny p🤬lnięty rusofob, który wszędzie widzi ruskich agentów i kacapów.
Nie każdy kocha USA, tak jak ty.

Choćbyś się tu nie wiem jak bezsilnie zapluwał, nie zmienisz tego, że ruski = gówniany. XD
Zgłoś
anubis90 2025-01-29, 15:02 1
mamurra napisał/a:

Choćbyś się tu nie wiem jak bezsilnie zapluwał, nie zmienisz tego, że ruski = gówniany. XD

Obyś się nie mylił.
Bo nasz rząd kupił masę amerykańskiego sprzętu: czołgi, samoloty, Patrioty. I jeśli dojdzie u nas do wojny, i sprzęt okaże się c🤬jowy, (tak jak Abramsy w Upadlinie), to będziemy w głębokiej dupie.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie