Jak widać fiata 126p można przerobić na różne sposoby. Chciałbym zobaczyć minę ludzi, których ten maluszek wyprzedza przy 150km/h
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 15:45
Autor ma niezłe pingi i zwiechy, skoro dopiero teraz odkrył ten film... :| Użytkownicy Sadola współczują.
Dobra, a teraz pytanie dla ekspertów (bo ja jestem niedoedukowany) jak wsadzili ten silnik do tego fiata, to jaka będzie różnica między spalaniem między fiatem a oryginalnym ścigaczem? Czy w ogóle jakaś będzie?
@Calmwater @Mattheo o ile mi wiadomo mechanizm włączający "wsteczny", czyli dodatkowe koło zębate, umieszczony jest w skrzyni biegów, a nie w samym silniku. W opisie jest napisaje o swapie silnika a nie całej instalacji.
Mohi napisał/a:
Dobra, a teraz pytanie dla ekspertów (bo ja jestem niedoedukowany) jak wsadzili ten silnik do tego fiata, to jaka będzie różnica między spalaniem między fiatem a oryginalnym ścigaczem? Czy w ogóle jakaś będzie?
Różnica będzie, ale jak duża to ciężko powiedzieć.
W tym wypadku dochodzi kilkaset kilogramów plus opory toczenia tych czterech niewielkich kół.
Oryginalnie lata to w aluminiowej ramie na gumach mniej więcej 180 tył, 120 przód, gdzie całość waży niecałe 200kg.
Poza tym pytasz o niezwykle nieistotny parametr, w tym konkretnym przypadku
Ekspertem nie jestem.
Ojojo widzę miłośników krytykowania (idiotycznego krytykowania) wzięło ponownie i tak niskie, że aż chore ambicje nie pozwalają siedzieć cicho.
Co z tego, że stare he?. Widziałeś to tu ziom (mówię do wszystkich)? Nie? No więc właśnie. Morda w kubeł, bo jak to powiedział kiedyś Kuba Wojewódzki: Masz 13 lat i jednego zęba do picia wody.
Co z tego, że stare he?. Widziałeś to tu ziom (mówię do wszystkich)? Nie? No więc właśnie. Morda w kubeł, bo jak to powiedział kiedyś Kuba Wojewódzki: Masz 13 lat i jednego zęba do picia wody.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie