Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Postaw kawę Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 19:02
Fistulacja - krowy z dziurą
konto usunięte • 2013-01-01, 20:38
Głównymi pobudkami do tego typu ingerencji w ciało krowy są potrzeby naukowe. Pierwsze „dziurawe krowy” pojawiły się w hodowlach uniwersyteckich w Stanach Zjednoczonych i do dziś w tego typu ośrodkach jest ich najwięcej. Wgląd do żołądka pozwala analizować proces trawienia, przeprowadzać eksperymenty. "Dziurawa krowa" jest także doskonałym materiałem dla studentów, by mogli zgłębiać tajniki zwierzęcego organizmu. To jakby anatomia i fizjologia na żywo.

Zgłoś
konto usunięte 2016-04-18, 22:44
Ktorego wyrazu w "maximizes the profits" nie rozumiesz?
Zgłoś
konto usunięte 2016-04-18, 22:44 1
Jako człowiek z ukończoną szkołą rolniczą, przyznam ci że czegoś takiego w życiu nie widziałem, ani nie słyszałem o czymś takim. Przypomina mi to trochę nazistowskie eksperymenty.
Zgłoś
barni123pl 2016-04-18, 22:45 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
1.Michal 2016-04-18, 22:46 15
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2016-04-18, 22:53
Może tu chodzi o odprowadzenie gazów trawiennych, gdy krowa naje się za dużo? Odkręcają wtedy zawór żeby jej nie rozsadziło
Zgłoś
józekdeluxe 2016-04-18, 22:53 1
Z opisu wynika, że to otwory do bezpośredniego dokarmiania krówek w celu testowania nowych pasz. Również nie jestem ekspertem.
Zgłoś
konto usunięte 2016-04-18, 23:06 37
Zgłoś
marcin3184 2016-04-18, 23:20
ha ha odpowietrznik
Zgłoś
Wlodar221 2016-04-18, 23:26 1
1.Michal oraz BrainDryer mają rację- wypowiada się technik weterynarii ;] pozdro
Zgłoś
konto usunięte 2016-04-19, 0:07 1
Cytat:

Z opisu wynika, że to otwory do bezpośredniego dokarmiania krówek w celu testowania nowych pasz. Również nie jestem ekspertem.

Trochę racji masz, krowy podczas jedzenia i wydalania strawionego pokarmu wytwarzają szkodliwy [dla natury chyba czy coś takiego] gaz, dlatego rolnicy zaczęli podawać im paszę która ogranicza te gazy o połowę, lecz krówkom to nie smakuje i nie chcą tego żreć, czytałem że przez te otwory "wsadza" im się pokarm do brzucha
Zgłoś
konto usunięte 2016-04-19, 0:40 1
Zgłoś
TheByQ 2016-04-19, 2:58 5
Zgłoś
konto usunięte 2016-04-19, 9:04
masz odbyt w brzuchu?
Zgłoś
wojciechorama 2017-03-28, 21:08
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem