Głównymi pobudkami do tego typu ingerencji w ciało krowy są potrzeby naukowe. Pierwsze „dziurawe krowy” pojawiły się w hodowlach uniwersyteckich w Stanach Zjednoczonych i do dziś w tego typu ośrodkach jest ich najwięcej. Wgląd do żołądka pozwala analizować proces trawienia, przeprowadzać eksperymenty. "Dziurawa krowa" jest także doskonałym materiałem dla studentów, by mogli zgłębiać tajniki zwierzęcego organizmu. To jakby anatomia i fizjologia na żywo.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
11 minut temu
Jako człowiek z ukończoną szkołą rolniczą, przyznam ci że czegoś takiego w życiu nie widziałem, ani nie słyszałem o czymś takim. Przypomina mi to trochę nazistowskie eksperymenty.
Może tu chodzi o odprowadzenie gazów trawiennych, gdy krowa naje się za dużo? Odkręcają wtedy zawór żeby jej nie rozsadziło
Z opisu wynika, że to otwory do bezpośredniego dokarmiania krówek w celu testowania nowych pasz. Również nie jestem ekspertem.
1.Michal oraz BrainDryer mają rację- wypowiada się technik weterynarii ;] pozdro
Cytat:
Z opisu wynika, że to otwory do bezpośredniego dokarmiania krówek w celu testowania nowych pasz. Również nie jestem ekspertem.
Trochę racji masz, krowy podczas jedzenia i wydalania strawionego pokarmu wytwarzają szkodliwy [dla natury chyba czy coś takiego] gaz, dlatego rolnicy zaczęli podawać im paszę która ogranicza te gazy o połowę, lecz krówkom to nie smakuje i nie chcą tego żreć, czytałem że przez te otwory "wsadza" im się pokarm do brzucha
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie