Główna Poczekalnia (5) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Postaw kawę Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:56
konto usunięte 2013-05-12, 7:48 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-12, 8:44 1
Miisiek89 napisał/a:

A tata pewnie w Straży Miejskiej pracuje.

Nawet jeżeli pracuje to przynajmniej nie jest pasożytniczą bezwartościową łajzą tak jak większość osób tutaj. Mówią że SM to pasożyty nieroby a sami siedzą na głowie rodzicom i czekają aż mu coś z nieba zleci.
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-12, 9:08 6
@up dobrze Ci w SM płacą?
Zgłoś
maderfakermen 2013-05-12, 9:16 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-12, 10:19 2
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-12, 11:30 5
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-12, 11:34
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-12, 13:13 1
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-12, 13:54 1
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-12, 14:34 1
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-12, 14:40
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-12, 15:01
Chlebson napisał/a:

Nie chodzi o zrzucanie winy, ale niektóre przepisy są po prostu DEBILNE. Jak ograniczenie 90 km/h na prostej i szerokiej drodze o 2 godzinie w nocy... każdy kierowca (kierowca a nie niedzielny kierowca który jeździ tylko do pracy lub kościoła) przyzna, że jest to bez sensu...

Czyli nie ma szans, żeby toś o drugiej w nocy wracał tą drogą do domu po imprezie np.?

Chlebson napisał/a:

Co do czego?? Mówiłem o ogólnym stanie dróg... a ty wkładasz mi w usta słowa których nie wypowiedziałem

Tutaj chodziło mi o to, że nie wszędzie da się zrobić zupełnie bezpieczną drogę bo jest coś takiego jak teren zabudowany gdzie piesi i samochody są zmuszeni do współistnienia - chyba że masz pomysł jak można zrobić całkowicie bezpieczne drogi w terenie zabudowanym, bez ponoszenia dodatkowych znacznych kosztów.(Bo przecież czerwone światło to też dla lamusów - więc chyba trzeba by jakieś podziemne te drogi zrobić, żeby się ludzie nie przedostali)

Chlebson napisał/a:

Mimo że nie są dla typowej sytuacji to jednak są w takim przypadku egzekwowane... Z możliwością spowodowania wypadku trzeba się liczyć... ale zamiast setek fotoradarów mogliby wybudować kładki dla pieszych...

Właśnie o to chodzi, że nigdy nie wiesz kiedy będzie wyjątkowa sytuacja.

Chlebson napisał/a:

Aha no i nie mówiłem o wiejskich drogach... znów wkładasz w moje usta słowa których nie wypowiedziałem... mówiłem o pustych szerokich drogach jak np. krajowa 2

Nie napisałeś jednak tego od razu:) Co do krajowej 2 - nie przebiega przez żadną wieś? Piesi nie mają do niej dostępu w żadnym miejscu? Nie ma bocznych uliczek z których ktoś może się włączać do ruchu?
Jeśli na wszystkie pytania odpowiedziałeś tak(chociaż wątpię) to dlaczego to nie jest droga ekspresowa?

Chlebson napisał/a:

Ty jednak bezkrytycznie przyjmiesz każdy przepis który ograniczy twoją wolność... tylko po to żeby mieć wrażenie bezpieczeństwa

Póki co to widzę, że bezkrytycznie uważasz się za dobrego kierowcę.

Chlebson napisał/a:

kilka lat temu na szerokiej i pustej drodze zginęła moja znajoma... potrącił ją TIR, który jechał przepisowo... więc przestrzeganie przepisów wcale nie gwarantuje bezpieczeństwa

Rozpatrywanie ogólnego bezpieczeństwa na pojedynczych przypadkach mija się z celem. Bo przepisy minimalizują straty i liczbę wypadków a nie eliminują je całkowicie. Analogicznie można wskazać kilku palaczy którzy dożyli 90 a pewnie i 100 lat ale co do ogólnego przypadku naukowcy są raczej zgodni, że palenie negatywnie wpływa na długość życia.
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-12, 15:27
darnok99 napisał/a:

Czyli nie ma szans, żeby toś o drugiej w nocy wracał tą drogą do domu po imprezie np.?

Jest szansa ale znikoma... no i jak ktoś wraca po imprezie, a na dodatek w nocy to powinien też w pewien sposób zadbać o swoje bezpieczeństwo (jakieś odblaski lub światełko, no i powinien iść lewą stroną ulicy aby widzieć samochody które nadjeżdżają)... jednak z doświadczenia wiem że tacy ludzie mają najczęściej swoje bezpieczeństwo w dupie i myślą, że są mocniejsi niż samochód... dlatego idą po jezdni jakby byli na chodniku i na dodatek idą prawą stroną (tak że mają nadjeżdżające samochody za plecami)... no i nie wyskakiwać przed samochód, jak to często robią wiejskie wirachy, bo myślą że są tak zajebiści że samochód powinien zatrzymać się w miejscu gdy oni przechodzą....

darnok99 napisał/a:

Tutaj chodziło mi o to, że nie wszędzie da się zrobić zupełnie bezpieczną drogę bo jest coś takiego jak teren zabudowany gdzie piesi i samochody są zmuszeni do współistnienia - chyba że masz pomysł jak można zrobić całkowicie bezpieczne drogi w terenie zabudowanym, bez ponoszenia dodatkowych znacznych kosztów.(Bo przecież czerwone światło to też dla lamusów - więc chyba trzeba by jakieś podziemne te drogi zrobić, żeby się ludzie nie przedostali)

Znowu wkładasz w moje usta słowa których nie wypowiedziałem pisząc o ograniczeniu do 90 km/h ewidentnie miałem na myśli drogi poza terenem zabudowanym... gdybym chciał napomnieć o terenie zabudowanym napisałbym o ograniczeniu do 50 km/h ... w sprawie przepisów w terenie zabudowanym to jednak muszę się zgodzić, że są one takie jakie powinny być (no mogliby dać 70 km/h po 23 ale to już inna sprawa)

darnok99 napisał/a:

Właśnie o to chodzi, że nigdy nie wiesz kiedy będzie wyjątkowa sytuacja.

No i dlatego, że jest 0,00000001 % szans na jakiś wypadek to powinniśmy jeździć max 30 km/h?? To mam lepszy pomysł wsiadaj na rower tańszy w utrzymaniu i duuuuuużo zdrowszy

Edit:
Teraz mi wpadł do głowy świetny przykład z racji, że dużo ludzi mieszka w miastach, a miasta są zbudowane z cegieł, pustaków itp. itd., a jak można się domyślić istnieje szansa, że niektóre z cegieł mogą się obluzować i w następstwie spaść komuś na głowę to proponuję wprowadzenie przymusu noszenia kasków ochronnych w miastach bo przecież mimo, że szansa na takie coś jest mała, to jednak JEST i trzeba z tym jakoś walczyć, dlatego od dziś wszyscy w miejscowościach w których znajduje się co najmniej 3 cegły (bo jedna będzie po prostu leżała i sama nie tworzy konstrukcji, która może być potencjalną przyczyną wypadku, a już jak skleimy 2-3 to któraś z takiej konstrukcji może odpaść)

darnok99 napisał/a:

Nie napisałeś jednak tego od razu:) Co do krajowej 2 - nie przebiega przez żadną wieś? Piesi nie mają do niej dostępu w żadnym miejscu? Nie ma bocznych uliczek z których ktoś może się włączać do ruchu?
Jeśli na wszystkie pytania odpowiedziałeś tak(chociaż wątpię) to dlaczego to nie jest droga ekspresowa?

2 w którymś tam momencie jest ekspresową (nie wiem nawet czy nie od samego początku.... ale tego nie wiem). Przebiega przez masę wsi jest masa bocznych ulic... w terenie zabudowanym uważam że powinno się bezwzględnie zwalniać!! Jednak jest wiele miejsc oznaczonych jako teren zabudowany tylko dlatego, że jest tam jedna szopa, więc to też niezbyt mądre... Jednak Ty starasz się obłożyć odpowiedzialnością osobę która ma akurat pierwszeństwo.... ludzie którzy tam mieszkają mają świadomość, że jest to ruchliwa ulica i trzeba uważać, więc obarczać odpowiedzialnością tylko kierowcę jest co najmniej głupie... Co do tych ludzi wyjeżdżających z bocznych uliczek, to ja się pytam, KTO MA PIERWSZEŃSTWO?? Oni czy ja? Nawet jadąc 200 to oni mają czas żeby mnie zobaczyć i mi ustąpić... ustąpić muszą bo tak stanowi twoje kochane prawo

teraz to mówisz tak jakby inni uczestnicy ruchu mogli robić co chcą, a ja mam uważać żeby żądnego nie skrzywdzić, nawet jakby mi wskakiwał pod koła...

darnok99 napisał/a:

Póki co to widzę, że bezkrytycznie uważasz się za dobrego kierowcę.

Znów mi wkładasz w usta słowa których nie było... Mam świadomość swoich mocnych i słabych stron... oficjalnie jednak nigdy tak o sobie nie mówię ani nie piszę... Przecież po kilku latach praktyki nie powiem o sobie że jeżdżę na poziomie świeżo upieczonego kierowcy...

darnok99 napisał/a:

Rozpatrywanie ogólnego bezpieczeństwa na pojedynczych przypadkach mija się z celem. Bo przepisy minimalizują straty i liczbę wypadków a nie eliminują je całkowicie. Analogicznie można wskazać kilku palaczy którzy dożyli 90 a pewnie i 100 lat ale co do ogólnego przypadku naukowcy są raczej zgodni, że palenie negatywnie wpływa na długość życia.

Teoretycznie tak powinno być... jednak życie boleśnie to weryfikuje. Nie wszystkie przepisy są głupie i nie wszystkie przepisy są mądre. Nic nie jest czarne albo białe (tak jak to ty próbujesz opisać)
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-12, 18:03
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-12, 21:47
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem