📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:38

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Cytat:
Grabarz to ma ciekawe życie
Śmiem twierdzić, że nekrofil ma prawdopodobnie ciekawsze i na rękę jest mu być kumplem grabarza

Wuja jest grabarzem, zawsze coś ciekawego opowie co zdarza mu się w pracy

Ma ktoś jakieś dokładniejsze informacje na temat tego zawodu? Jaką dostaje umowę, ile zarabia, itd?
Na kilka flaszek i zakąskę starczy spokojnie. Jeszcze pewnie dostają jakaś premie od nekro

Ja mam takie pytanie, bo jak wykopują te szczątki bo grób nie opłacony, to co potem z nimi robią? ot tak na śmieci wyrzucają, czy palą?
Karu napisał/a:
Ja mam takie pytanie, bo jak wykopują te szczątki bo grób nie opłacony, to co potem z nimi robią? ot tak na śmieci wyrzucają, czy palą?
Nie można wyrzucić na śmieci, bo to podchodzi pod KK.
Pozostałości trafiają w to samo miejsce, tyle że głębiej (ponad 2m pod ziemią), a nad nimi powstaje nowy grób (1,7m przewaznie). Czasem też opieka społeczna przeprowadza ekshumacje i chowa na cmentarzu, na którym opłaca groby dla "podopiecznych" (w Łodzi na cmentarzu komunalnym na Szczecińskiej)

Jako byly grabarz udziele sie.
Na cmentarzach przynajmniej u mnie w miescie i okolicach gdy chlopaki kopali groby to na 5 dolow zdarzaly sie 3 gdzie byly pozostalosci. Te deski ktore widac nie byly juz osobno, musieli rozlupac cala trumne i wyciagnac szczatki, bardziej to na ekshumacje wyglada. Tylko jakim trzeba byc idiota zeby nie zalozyc specjalnych przeznaczonych do tego ciuchow? Nie wiem jak u nich sprawa wyglada, przewaznie wklada sie szczatki do worka, wykopuje mala dziure w grobie gdzie sie go wklada i zasypuje zeby nikt nie widzial przy pogrzebie.
Na 90% te zdjecia pokazuja szczatki z grobu glebinowego, gdzie wlozona bedzie druga trumna a szczatki beda pod nia. Nie ma co sie zachwycac, bardzo duzo ludzi tak robi.
Na cmentarzach przynajmniej u mnie w miescie i okolicach gdy chlopaki kopali groby to na 5 dolow zdarzaly sie 3 gdzie byly pozostalosci. Te deski ktore widac nie byly juz osobno, musieli rozlupac cala trumne i wyciagnac szczatki, bardziej to na ekshumacje wyglada. Tylko jakim trzeba byc idiota zeby nie zalozyc specjalnych przeznaczonych do tego ciuchow? Nie wiem jak u nich sprawa wyglada, przewaznie wklada sie szczatki do worka, wykopuje mala dziure w grobie gdzie sie go wklada i zasypuje zeby nikt nie widzial przy pogrzebie.
Na 90% te zdjecia pokazuja szczatki z grobu glebinowego, gdzie wlozona bedzie druga trumna a szczatki beda pod nia. Nie ma co sie zachwycac, bardzo duzo ludzi tak robi.

Nie raz panny trącą, że chciałyby ujrzeć ludzkie wnętrze. No to proszę!

Polska mentalność- 3 dni po śmierci wielka szopka, ubieranie truchła w nowe ciuchy, jakich rodzinka żałowała kupić denatowi za życia, płacze, nowe komplety czarnej odzieży tylko po to, żeby potem pan Władzio z Tadziem wygrzebali kochanego krewnego łopatą i wywieźli na taczkach po oborniku...
Dlatego jestem za kremacją.
Dlatego jestem za kremacją.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie