Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Francuskie kolaborantki
-smark- • 2013-05-30, 0:43
Po wyzwoleniu okupowanych przez Niemców terytoriów państw europejskich, tysiące kobiet, które są w związkach z niemieckimi żołnierzami i oficerami, zostały zmuszane do wykonywania upokarzających rzeczy przez swoich współobywateli.

Jest jeszcze jeden aspekt wstydliwy , pozamałżeńskie owoce komunikacji z przeciwnikiem.

Przy okazji, w ​​dzisiejszych Niemieczech, istnieje przepis prawny, zgodnie z którym dzieci z niemieckich żołnierzy, urodzone przez francuskie matek mają prawo do obywatelstwa niemieckiego.

Tylko w 2005 roku norweski parlament ogłosił oficjalne przeprosiny dla tych "niewinnych "ofiar i zatwierdza rekompensatę z doświadczenia w wysokości 3.000.000 euro. Kwota ta może zostać zwiększona, jeśli ofiara zapewni dokumentację, że w obliczu nienawiści, strachu i nieufności z powodu jego pochodzenia czuła się szczuta.

A POWINNI IM STRZELAĆ W ŁEB
Zgłoś
bartman 2013-05-30, 10:53
kombbatant napisał/a:

bartman podaj tytul filmu

Tak jak pisałem to serial "Kompania Braci" albo jak kto woli 'Band of Brothers' Jeśli się nie mylę to ten fragment pochodzi z epizodu 4 gdzie wyzwalają Eindhoven. Serial ogólnie zajebisty
Zgłoś
r................o 2013-05-30, 11:04 1
Francuzi jacy odważni po wojnie. I to na kobietach się dogrywali. Francuzi to p🤬dy tak było, jest i będzie.
Zgłoś
Yanek43 2013-05-30, 11:12 3
Jeśli wolno mi wtrącić swoje trzy grosze - spały to spały, na c🤬j drążyć temat? Dostały po ryju od życia, wystarczy. Ja też mam zostać ogolony na łyso bo spałem kiedyś tam z wnuczką PRLowskiego generała? Zostały samotnymi matkami, dzieci pewnie mają zj🤬ą psychikę i tyle. W Paryżu, gdy został wyzwolony powstał swoisty problem - nagle każdy, powtarzam K A Ż D Y twierdził że 5 lat walczył z hitlerowcami. Te samosądy - z tego co wiem, a swoją wiedzę akurat w tym temacie opieram na którymś tam wydaniu "Mówią wieki" bodajże - były najczęściej dokonywane właśnie przez tych "bojowców" co 5 lat siedzieli cicho, a w 1940 dezerterowali z armii.
Jasne, moim zdaniem "Tu jest Polska - tu się daje", no ale do k🤬y nędzy, chciały to mają. Nie mniej nie ma co się spinać i prężyć. Jak Polka jest z ciapatym, to jej problem, nie nasz.

podpis użytkownika

Nie stawiam piw Bongmanowi.
Zgłoś
S................T 2013-05-30, 11:16
To były tyko kozły ofiarne, a dręczyli je ci co sami mieli więcej za uszami.
Zgłoś
3................3 2013-05-30, 11:18 1
Pierwszy raz widzę francuza z bronią w ręku, a nie rękami w górze, lub z białą flagą ze zdjęć w latach 39-45.

Francuzi sprzedali tylu żydów że sami niemcy nie wiedzieli od którego domu zaczynać łapanki, a po wojnie k🤬y takie prawe i waleczne kobietę bez karabinu to potrafią pobić. C🤬j że się z niemcem puszczała, widocznie taki niemiec nie śmierdział jak francuz i miał więcej kultury i odwagi bo walczył na wojnie, a nie sp🤬alał w podskokach jak usłyszał wystrzał.
Zgłoś
Włodziu 2013-05-30, 11:20 1
Odważni kiedy Francja została wyzwolona
Zgłoś
b................c 2013-05-30, 11:41
Grochu89 napisał/a:

Tak powinni robić z białymi żonami muzułmanów.

Przecież tak robią....
Zgłoś
boncki 2013-05-30, 11:43 1
Jakby te żabojady mieli jaja i nie sp🤬alali przed wszystkim co miało swastykę mundurze, to ich kobiety nawet nie miały by okazji puścić się z Niemcem.
Zgłoś
w................n 2013-05-30, 12:06 1
Ale odważni francuzi po wyzwoleniu , w Polsce takie rzeczy robiło się jeszcze pod okupacją
Zgłoś
L................2 2013-05-30, 12:21
Nie ma co narzekac na innych, bo w PL wojny niema, do buntownikow nie strzelaja, a i tak ludzie pisza ze niewarto zmieniac kraj i starac sie zrobic cos dobrego bo to nic nie da.... W czasie wojny tacy ludzie najszybciej przechodza na strone wroga. Pamietajcie o tym.
Zgłoś
!Timon 2013-05-30, 12:55
Ciekawe dlaczego w Polsce nie było takich akcji na MASOWĄ skalę. Może dlatego, że Polacy próbowali bronić swoich kobiet od września przez walkę w podziemiu po wyzwolenie w 45'. Niestety francuzi z góry się poddali. Równouprawnienie równouprawnieniem ale kobieta jest bezsilna wobec fizycznej agresji ze strony mężczyzny. Musi kombinować.

podpis użytkownika

Białe jest białe, czarne jest czarne a czerwone jest wredne.

Czytanie ze zrozumieniem NIE BOLI. Jak nie kumasz to poproś starszego brata o wytłumaczenie.
Zgłoś
Dymekx 2013-05-30, 13:19
A ja mimo, że Polak gdybym żył w tamtych czasach nawet jeśli to były faszystowskie k🤬y nie miał bym serca robienia czegoś takiego. mimo, że mnie by to denerwowało ta ich puszczalska natura, to ci co obcinali i prześladowali wk🤬iają mnie równie mocno. Kurde "partyzanci" i "wielcy wrogowie nazistów" znęcają się nad szwabami gdy ci już bezbronni, cały np. cały Francuzki ruch oporu można by było upchać w jednej akcji Polaków AK a i jeszcze miejsca by zostało.
Zgłoś
C................l 2013-05-30, 14:03
Do bab to twardzi, ale o francuskim ruchu oporu to słyszałam tylko z serialu "Allo, Allo"
Zgłoś
R................w 2013-05-30, 15:01
szkoda że żabojady tak nie kozaczyły jak niemcy byli we francji ^^
Zgłoś
b................a 2013-05-30, 20:14
Francuzi po tym, jak alianci wygrali wojnę (bez udziału francuzów), postanowili zaatakować bezbronne kobiety. Francuscy żołnierze atakowali również dzieci.

Nic dziwnego, że dziś zjadają ich imigranci.

Czy faceta, który do kobiety mówi "że ten" można traktować poważnie?
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie