Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 26 minut temu
Gadżet do "wiosła"
konto usunięte • 2015-02-21, 16:39
Nie mam zielonego pojęcia co to jest i jaką ma nazwę, ale intrygujący bajer...
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
ssijpaukem 2015-02-21, 20:19 2
@ASAKKU

na tym filmie jest elektro-akustyk
Zgłoś
konto usunięte 2015-02-21, 20:22 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2015-02-21, 20:23 7
To jest stroik automatyczny, a w zasadzie alternatywna głownia gitary - cała jest zabudowana i ma w środku silniczki sterujące naciągiem. Na przyciskach ustawiasz do jakiej skali gitara ma być nastrojona, a system sam nastraja i testuje każdą strunę a aż osiągnie idealne zgranie akordów i poszczególnych strun.

Nie da sie tego "założyć" i dokupić osobno bez wymiany głowni. Bardzo ciekawy gadżet, bardzo ułatwia życie.

Cytat:

ak się ma słuch to w 15 sekund się nastroi wiosło.

Na pamięć i kamertonem do A to można, tak, jakbyś miał przestroić cały strój do jakiegoś minora dziwnego to już nie jest tak różowo nawet z dobrym słuchem. Można, pewnie, ale 1. tak jest szybciej 2. tak jest dokładniej 3 .nie potrzebujesz instrumentu referencyjnego ani innego źródła tonacji.
Zgłoś
konto usunięte 2015-02-21, 20:44 3
Szywski_Snb napisał/a:

Kolejny bajer do strojenia gitary dla gitarzystów bez słuchu muzycznego. Jak się ma słuch to w 15 sekund się nastroi wiosło.

Jak juz powiedzial przedmowca, powodzenia przy nietypowym stroju, ale jak masz cos z floydem, to tez zapomnij o nastrojeniu w 15 sekund (No chyba ze mowimy o minimalnej poprawce a nie zmianie stroju czy powazniejszej korekcie)

Jak dla mnie to jest kupa mitow na temat "na czym powinno sie grac" - jesli chcesz grac dla przyjemnosci, to kup sobie taka gitare na jakiej chcesz grac i graj! Wzruszaja mnie wypowiedzi "masz grac przez minimum rok na akustyku zeby <cokolwiek> zanim mozesz myslec o elektryku" Mowimy tu o graniu z zamilowania a nie profesjonalnym, i chociaz swiadoma znajomosc paru skal na pewno nie zaszkodzi, to poznalem kilku zapalencow ktorzy wiedzy muzycznej nie mieli za grosz a nie przeszkadzalo im to w graniu i to z naprawde przyjemnym dla ucha efektem.
Zgłoś
konto usunięte 2015-02-21, 21:13 2
@oczami30latki dobra rada od praktyka - zacznij naukę od tego, żeby dobry gitarzysta "ustawił" Ci rękę i nauczył trzymać gitarę w różnych pozycjach oraz podpowiedział Ci, jak różnymi technikami wzmocnić rękę. Od początkowej nauki techniki gry na gitarze zależy cała późniejsza "kariera", bo potem możesz rozwijać się sama, uczyć się różnych technik od mistrzów, a nawet wymyślać własne. Ale bez podstaw osiągnięcie czegokolwiek zajmie Ci dużo więcej czasu.
Zgłoś
nanab 2015-02-21, 21:17
zwykly stroik.
Zgłoś
konto usunięte 2015-02-21, 21:18
to jest kolejny upośledzający gadżet............. niedługo gitara będzie miała po prostu jeden przycisk
Zgłoś
platini1 2015-02-21, 21:34 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2015-02-21, 21:57
dziękuję za pomoc i kilka słów

voidinfinity, Twoich tekstów nawet nie komentuję ale uśmiechnęłam się, więc
a perkusja nie jest moim marzeniem
Zgłoś
konto usunięte 2015-02-21, 22:02
voidinfinity napisał/a:

Brzdęka sobie.

Więc "pobrzdękaj" tak jak on i wrzuć tutaj... może dowiemy się co uważasz jako "brzdąkanie"...
Zgłoś
koziol666 2015-02-21, 22:17 1
kolejny gadżet , dla muzycznych z🤬bów
Zgłoś
konto usunięte 2015-02-21, 22:33
@ssijpaukem
Skąd ty wiesz że to jest elektro-akustyk? Bo jak mówisz to po dźwięku jaki gitara wydaję to masz Łeb.
Zgłoś
Analkonda 2015-02-21, 22:34 1
oczami30latki, Ja polecam zacząć od gitary akustycznej i dopiero później przejść na elektryczną. O ile nie jesteś zainteresowana graniem typowo klasycznych utworów (inne naturalnie też można zagrać ale nie oszukujmy się, brzmienie gitary klasycznej przy stosowaniu techniki innej niż fingerstyle nie jest porywające, a żeby zagrać coś sensownie własnie tą techniką trzeba poświęcić spoooooro czasu...), lepiej zacząć od gitary akustycznej, którą zawsze można ze sobą zabrać i nie potrzebuje dodatkowego nagłośnienia (np. w plenerze), no i naturalnie dźwięk nieporównywalnie lepszy od gitary klasycznej Dodatkowo przesiadka na gitarę elektryczną będzie dziecinnie prosta (w przypadku gitary elektroakustycznej można zakupić sobie kostki z efektami lub jakiś multiefekt i cieszyć się brzmieniem typowym dla gitary elektrycznej, odpowiednio dopasowując je do ulubionych przez siebie stylów muzycznych). No i to chyba tyle, mogę jeszcze dodać, że dość powszechna jest rada dotycząca startu od gitary klasycznej z uwagi na miękkość strun i mniejszy ból palców, można oczywiście to wziąć pod uwagę ale prędzej czy później i tak przyjdzie grać na metalowych strunach, więc można się odrobinkę pomęczyć - satysfakcja z pierwszych (i kolejnych sukcesów) jest nieporównywalnie większa od bólu
Zgłoś
konto usunięte 2015-02-21, 22:45
@Allin23

Wybierasz strój nie skale (skale masz na przykład przy solówkach albo improwizacji), system również nie testuje stun bo nie ma jak potrzebna jest osoba co zagra wszystkie struny. Da się dokupić da się założyć.

Na ebayu "MIN-ETUNE "
Zgłoś
mazin 2015-02-21, 22:59 2
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem