Główna Poczekalnia (2) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:01
Co tu dużo mówić - zaczęło się od programu kosmicznego - krowa skacze z obory...
Reszty nie trzeba tłumaczyć bo nowe technologie przy okazji startów kosmicznych idą równorzędnie wraz z rozwojem...

Technologia pomiarów prędkości wzmacnia niższe rozwojowo jednostki systemu tej pędzącej jak gówno w gangesie 3 siły świata...

Zgłoś
Biker 2025-12-15, 13:36
Oni bekę sobie cisną, a wam gumki w majtkach strzelają
Zgłoś
RradJa_R4m 2025-12-15, 14:05
pfefe napisał/a:

Polecam poczytać jakąś książkę o termodynamice. Nie ma czegoś takiego co jednocześnie doskonale izoluje a jednocześnie "pozwala oddychać". Poza tym tam gdzie jest gorąco i wilgotno chłodzenie przez parowanie nie działa i wie o tym każdy kto był w jakiejś Tajlandii czy innym miejscu z takim klimatem. Wełna u nas nie jest popularna ponieważ drapie i jest nieprzyjemna w dotyku. Kup sobie coś wełnianego i sam sprawdź albo zapytaj dziadków jaka to wełna była wspaniała i czemu Polacy już jej nie chcą.

Zadziwię cię ale wełna z merynosów nie drapie.
Dziadkowie takiej nie używali gdyż nie była w PRL dostępna, dlatego "drapała"
Mam czapkę z daszkiem icebreaker ujdzie przy 25 stopniach. Nie sprawdzałem jej w temperaturze 30 stopni. (syntetyk sprawdzi się dużo lepiej)
Zgłoś
pfefe 2025-12-15, 15:14
RradJa_R4m napisał/a:

Zadziwię cię ale wełna z merynosów nie drapie.
Dziadkowie takiej nie używali gdyż nie była w PRL dostępna, dlatego "drapała"
Mam czapkę z daszkiem icebreaker ujdzie przy 25 stopniach. Nie sprawdzałem jej w temperaturze 30 stopni. (syntetyk sprawdzi się dużo lepiej)

No właśnie, porównujesz specjalny rodzaj wełny klasy premium z najtańszą bawełną więc wyciągasz błędne wnioski
Zgłoś
RradJa_R4m 2025-12-15, 15:19
pfefe napisał/a:

No właśnie, porównujesz specjalny rodzaj wełny klasy premium z najtańszą bawełną więc wyciągasz błędne wnioski

O"najtańszej bawełnie nic nie pisałem"
Nie uważam wełny z merino jako towaru "premium"
Kaszmir to premium.
Zgłoś
pfefe 2025-12-15, 15:37
RradJa_R4m napisał/a:

O"najtańszej bawełnie nic nie pisałem"
Nie uważam wełny z merino jako towaru "premium"
Kaszmir to premium.

No a z czym niby porównałeś "zwykłą" wełnę w swoim oryginalnym poście? No chyba nie z luksusową bawełną tylko z tym czym masz do czynienia w polskich sieciówkach czyli właśnie najtańszą bawełną
Zgłoś
RradJa_R4m 2025-12-15, 15:40
pfefe napisał/a:

No a z czym niby porównałeś "zwykłą" wełnę w swoim oryginalnym poście? No chyba nie z luksusową bawełną tylko z tym czym masz do czynienia w polskich sieciówkach czyli właśnie najtańszą bawełną

"Kup sobie coś wełnianego i sam sprawdź albo zapytaj dziadków jaka to wełna była wspaniała i czemu Polacy już jej nie chcą"

Nie porównywałem niczego do "bawełny"
Zgłoś
pfefe 2025-12-15, 15:51
RradJa_R4m napisał/a:

"Kup sobie coś wełnianego i sam sprawdź albo zapytaj dziadków jaka to wełna była wspaniała i czemu Polacy już jej nie chcą"
Nie porównywałem niczego do "bawełny"

" U nas przereklamowana bawełna i kolorowy poliester wciąż na topie... " w wypowiedzi o zaletach wełny to co niby jest?
"Potrafię prowadzić dyskusje. A taki Piotrek z IIIc nie potrafi prowadzić dyskusji. Ale ja wcale się do niego nie porównałem bo to były dwa oddzielne zdania"
Zgłoś
lysymisio6969 2025-12-15, 16:42
Biker napisał/a:

Oni bekę sobie cisną, a wam gumki w majtkach strzelają

przypuszczam nawet, że tą bekę ciśnie AI:)
Zgłoś
gixi 2025-12-16, 0:24
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem