Kończy się to w ten sposób
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2014-08-12, 20:13
Przecież wyraźnie widać, że nagrywający blokuje ruch celowo i co chwila depta kontrolnie po hamulcach.
xede
2014-08-12, 20:16
ogólnie obaj dostaliby mandat jeden za wyprzedzanie na przejściu itd. drugi za przyśpieszenie i nie dania możliwości ukończenia manewru
konto usunięte
2014-08-12, 20:30
konto usunięte
2014-08-12, 21:34
konto usunięte
2014-08-12, 21:40
Jeden i drugi powinien zawisnąć na jajach
konto usunięte
2014-08-12, 22:02
konto usunięte
2014-08-12, 22:10
Mógł go sobie zwyzywać za kierownicą, co zapewne zrobiłabym osobiście na jego miejscu. Ale przyśpieszając naraził innych uczestników ruchu, wyrażnie widać, że jechały samochody z naprzeciwka, a on nie wpuszczał go na prawy pas. Jakim niedojebem trzeba być, by pchać kogoś na czołówkę z np. kobietą z dzieckiem w foteliku (tak też mogło być)? Ma nagranie, tablice gościa widoczne, idzie na policje, policja wysyła pisemko z mandatem. Bohater myślał, że nauczy czegoś innych tym filmikiem? Pokazał tylko swoje buractwo. Ja wychodzę z założenia, że jak ktoś chce się zabić na drodze robiąc takie manewry to proszę bardzo, ale beze mnie.
konto usunięte
2014-08-12, 22:49
Dobrze zrobił, stop chamom na drodze. Za wyprzedzanie na przejściu dla pieszych, ignorowaniu podwójnej ciągłej i znaków stop powinno być zabierane prawo jazdy z miejsca. Bo to świadome łamanie przepisów i żadne nauczanie tutaj nie pomoże.
Zna ktoś tytuł tego bitu? Wiem że to początek jakiejś piosenki, szukam jej pół roku...
Jak ktoś wyprzedza, trzeba zachować stalą prędkość, sam się typeczek wkopał nagraniem
konto usunięte
2014-08-13, 0:01
konto usunięte
2014-08-13, 1:03
Ile emocji! Ojej!
Sytuacja jest prosta, klarowna i nie podlega dyskusji ani negocjacjom w Polsce.
Kierowca, który wyprzedzał - Wyprzedzanie na przejściach dla pieszych lub bezpośrednio przed nimi: 200 zł, 10 puntów karnych.
Kierowca, który utrudnił wyprzedzanie - przyspieszanie przez pojazd wyprzedzany, 350 zł, 3 punkty karne, spowodowanie kolizji 500 zł, 6 punktów karnych. Łącznie 500 zł i 9 punktów karnych.
Znaczy, zawsze można negocjować w sądzie.
A rację swoją to można wyłożyć żonie przy obiedzie. Na drodze obowiązuje m.in. kodeks drogowy i bez wątpienia obaj byliby ukarani.