👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 4:17

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

A na jakiej podstawie autor filmu porównał USA do innych krajów ?
I drugie pytanie. Dlaczego zwiększyłyby się czynności promowane przez ateistów, a zwalczane przez Kościół ?
I drugie pytanie. Dlaczego zwiększyłyby się czynności promowane przez ateistów, a zwalczane przez Kościół ?

Po ilości piw przy komenatarzu Szeryfiana dowiemy się ilu mamy na sadolu księży i ministrantów

Zero konkretów fakt, żenujące są statystki, według których w krajach, gdzie nie ma ateizmu, nie ma rozwoju. Najbardziej boli mnie to, że taki negatywny obraz ateisty, którego jedyną rozrywką w życiu jest jeżdżenie po religii kreuje się przez gamoni, którym ktoś powiedział, że brak wiary w boga=postęp, bo każdy katolik, protestant czy judaista ślepo wierzy w swojego boga a jak ktoś w niego ślepo nie wierzy, to już jest ok.
Z drugiej strony fascynuje mnie umiłowanie bliźniego w komentarzach typu:
Z drugiej strony fascynuje mnie umiłowanie bliźniego w komentarzach typu:
Cytat:
jak zajebisty świat bez tych ludzi byłby to sobie nie wyobrażam.

Cieszę się, że widzę tutaj katolicki, kretyński ból dupy. Co do statystyk, hmm... łykacie całą biblię bez dowodów, a na info z filmiku nagle chcecie wiarygodnego potwierdzenia?

Jeżeli większość wykładowców-ateistów by opuściła amerykę to znaczy że wkońcu nie było by tylu komuchów w usa
Tak to jest z religią, że im więcej wiesz, tym bardziej jesteś pewny że wszystko co nas otacza jest wytłumaczalne, i żaden Bóg w tym palców nie maczał...

Cytat:
ateizm to (...) odrębny pogląd religijny, tak samo jak agnostycyzm, islam, judaizm i inne
Co ty pieprzysz?
Ateizm to nie jest pogląd religijny, pogląd na religie, ale nie religijny. Jest tak samo "antonimem" islamu jak i judaizmu, ponieważ ateizm jest antonimem teizmu.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie