📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
36 minut temu

Mariusz napisał/a:
Wszystko ich wina. Tylko ich. Gratuluję geniuszu.
A żebyś wiedział Januszu
Artykuł z końca 2019 roku na zapalenie płuc w Polsce zmarło 12 tys ludzi, 7 miesięcy covida w Polsce "z" nie "na" zmarło około 3 tyś . i jakoś w 2019 nikt maseczek nie musiał nosić.

Mariusz napisał/a:
Wszystko ich wina. Tylko ich. Gratuluję geniuszu.
a co, mam winić nietoperze czy chinoli, weź nie pisz do mnie
następny mądry
wyborcza.pl/7,162657,26377772,brakuje-lozek-respiratorow-i-personelu-m...
dla sceptyków żymiańskie żródło
mario, weź ..................
uniknę słowa bana
ale się domyśl

uwielbiam takie dyskusje, a już debil twierdzący, że jak nie nosiliśmy maseczek to było mniej zakażeń niż teraz jak nosimy, jest żywym przykładem tego, co staje się z mózgiem człowieka, który nie jest w stanie selektywnie wybierać pożytecznych informacji z natłoku tych którymi nas zarzucają i jak jego mózg z czasem zamienił się w papkę.
Gdyby nie noszono maseczek na początku epidemii, to zamiast chorych mielibyśmy martwych, bo nie miałby się kto tymi chorymi opiekować.
zapewne oglądaliście film z dustinem hoffmanem i rene russo. zjadliwość tamtego wirusa była dużo wyższa, a okres inkubacji krótszy, stąd łatwiej było ograniczyć obszar rozprzestrzeniania się, ale
pamiętacie tą scenę w kinie? jak gość zakaszlał?
gdyby miał maseczkę, to nie doszłoby do zakażenia osób będących w kinie.
to tylko przykład, ale dobrze obrazujący po co są maseczki.
Gdyby nie noszono maseczek na początku epidemii, to zamiast chorych mielibyśmy martwych, bo nie miałby się kto tymi chorymi opiekować.
zapewne oglądaliście film z dustinem hoffmanem i rene russo. zjadliwość tamtego wirusa była dużo wyższa, a okres inkubacji krótszy, stąd łatwiej było ograniczyć obszar rozprzestrzeniania się, ale
pamiętacie tą scenę w kinie? jak gość zakaszlał?
gdyby miał maseczkę, to nie doszłoby do zakażenia osób będących w kinie.
to tylko przykład, ale dobrze obrazujący po co są maseczki.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie