Co tu komentować??
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
12 minut temu
Przegięcie. Gdyby nie było tego srebrnego no to może, ale nim srebrny zjechał z pasów odsłaniając je dla potencjalnego pieszego, czarny był już tuż przed przejściem. Nie ma fizycznej możliwości, żeby ktoś w ułamku sekundy pokonał te 3-4 m z chodnika na prawy pas i wpadł mu pod koła.
tigerqaz napisał/a:
Ale przyjąłeś mandat czy się sądzisz ?
No masz ci los! Już jakaś milicyjna menda musiała się do mnie przyczepić
Jest tu jeden bubel prawny, w czasie wyprzedzania należy mieć włączony kierunkowskaz, w dodatku jest sprecyzowane że lewy. Po mojemu nie ma tam żadnego wyprzedzania, pojazdy jadą swoimi pasami ruchu ze swoimi prędkościami, ale przepisy z ery komunizmu widzą to inaczej..
Na alejach w Krakowie bardzo częsty problem. Światła + duże natężenie ruchu + przed nimi pasy = mandacik co minutę.
Zresztą nie tylko tam, bo takich miejsc jest dziesiątki i kto jest obeznany ten wie, że czarni lub niebiescy tam mają "żerowiska"
Ogólnie bardzo mi się podoba takie podejście policjantów, bo wyrabiają normę miesięczną w jeden dzień i resztę czasu mogą poświęcić na ważniejsze sprawy jak kebab, chińczyk, czy wielogodzinne obserwacje prowadzone w zacisznych przeciwpożarówkach lub drogach technicznych
Zresztą nie tylko tam, bo takich miejsc jest dziesiątki i kto jest obeznany ten wie, że czarni lub niebiescy tam mają "żerowiska"
Ogólnie bardzo mi się podoba takie podejście policjantów, bo wyrabiają normę miesięczną w jeden dzień i resztę czasu mogą poświęcić na ważniejsze sprawy jak kebab, chińczyk, czy wielogodzinne obserwacje prowadzone w zacisznych przeciwpożarówkach lub drogach technicznych
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie