Znalazłem ostatnio na Youtube,
Nie wstawiam do "dokumentalnych" bo to raczej ciekawostka. Ciekawostka, acz na mnie zrobiła ogromne wrażenie jako na człowieku zafascynowanym historią naszego kraju. Chciałbym uniknąć niepotrzebnych dyskusji o Marszałku albo o zamachu majowym.
Życzę wam miłych dwóch minut i czterech sekund z Józefem Piłsudskim.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
za Józefa Piłsudskiego zawsze regionalne piwo
juki
2013-07-03, 23:44
Te nagranie audio jest tak polskie, ze moj kubek z herbata zamienil sie w pol litra wodki
konto usunięte
2013-07-03, 23:59
Specjalnie się zalogowałem, żeby dać piwo.
Ciesze się, że czasem można znaleźć taką perełkę w czeluściach internetu.
konto usunięte
2013-07-04, 0:11
Dziwny miał głos ale pierwszy raz czegoś takiego słucham piwko leci
konto usunięte
2013-07-04, 0:37
Brakuje Pilsudskiego, ktos powinien przejac wladze w tym kraju i otworzyc z powrotem Bereze Kartuska. Lokatorow liczyloby sie w tysiacach.
konto usunięte
2013-07-04, 0:39
tds1974 nie wszystko co mówił było więc mądre
Pan Marszałek ślicznie zaciągał
konto usunięte
2013-07-04, 1:05
na obecne czasy brzmi jak ruski kacap.
Nie umniejszając! Po prostu po niemal 100 latach mozna tak to odebrać, iż zaciąga jak chłop spod wschodniej granicy. Ot, właśnie dlatego kiedyś wszystkie kraje słowiańskie potrafiły się dogadać - obecnie między wszystkimi językami jest wielka bariera.
Oczywiście piwo, bo znając historie i życiorys marszałka Piłsudskiego, od jego głosu aż mnie ciarki przechodzą.
ale miał rozkmine
konto usunięte
2013-07-04, 13:11
konto usunięte
2013-07-04, 17:15