Brak słów,że ,,matki'' zwracają uwagę kierowcy zamiast... i jak takiej nie sprzedać przysłowiowego ogarniacza?
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
23 minuty temu
nano50 napisał/a:
Jaką amebą trzeba być, żeby wypisywać takie głupoty.
1. Wtargnięcie na pasy przed samochodem jest zabronione
2. Bieg przez pasy jest zabroniony
3. Brak oceny sytuacji ze strony kobiet i narażenie dzieci na niebezpieczeństwo
.
Zabawię się w "adwokata diabła":
1. Przepisowo przed przejściem należy zwolnić
2. Przepisy nie reguluja jak masz się poruszać po pasach
3. Wtargnął owszem ale na pas przeciwny.
A bez przepisów to widząc bandę pieszych w tym dzieci i autobus trza się liczyć,że zaraz któreś nie wytrzyma i puści się w stronę
ostatniego PKSu.
Jak będziesz w Krakowie to się zdziwisz, że kierowcy w takich sytuacjach zatrzymują się i puszczają pieszych ale tylko ci z literami KR (napływ RK i KRA nie) na rejestracjach.
Skoro zdążył wyhamować i nie potrącić dzieciaka to prędkość i szczególna ostrożność była raczej zachowana.
nano50 napisał/a:
#defcon
(...)
Art. 14. Zabrania się: 1) wchodzenia na jezdnię: a) bezpośrednio przed jadący pojazd, w tym również na przejściu dla pieszych.
To nie zmienia faktu, że pojęcie "wtargnięcia na pasy" nie istnieje w Kodeksie Ruchu Drogowego.
Nie obronisz tego przed sądem, nie ma takich wyroków sądowych w których w takich okolicznościach uwalnia się od winy kierowcę.
Ty się doktoryzujesz na filmikach z internetu, a ja taką sytuację, a właściwie dużo trudniejszą przeżyłem i dziecko na szczęście też dzięki temu, że miałem obie ręce na kierownicy.
Wiesz co było "najlepsze"? Przyszła matka tego dziecka, porozmawiała ze świadkiem i z policją i podeszła do mnie i powiedziała: dziękuję.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie