Dzisiaj wspaniały przykład interpretacji opatrzności bożej przedstawił ksiądz z kościoła przy którym ciężarówka wykoleiła pociąg: "Bóg czuwa nad tym miejscem, bo nie było więcej rannych" (tylko 25 i 2 zabitych). No tak, nie było też więcej tego typu wypadków w tym miejscu - tylko 7
Myślę, że maluch przedstawia podobny tok myślenia: zbawienie dla ofiary wypadku, czy, idąc dalej, niewinnego Chrystusa, który został zabity przez pijanegop kierowcę.
A myśląc płycej: chwyt marketingowy - każdy przyjdzie obejrzeć jak zrobili grób z malucha.
Grób pański goatse? Nie pasuje. Ale wykrwawiona pękniętym słoikiem dupa...

Myślę, że maluch przedstawia podobny tok myślenia: zbawienie dla ofiary wypadku, czy, idąc dalej, niewinnego Chrystusa, który został zabity przez pijanegop kierowcę.
A myśląc płycej: chwyt marketingowy - każdy przyjdzie obejrzeć jak zrobili grób z malucha.
Grób pański goatse? Nie pasuje. Ale wykrwawiona pękniętym słoikiem dupa...

jak na moje to zły dział... to oglądają też ludzie normalni, a nie znieczuleni społecznie i bez wyobraźni... ja tam widzę jeszcze tego trupa który przeleciał z siedzenia kierowcy na tył. wrzućcie to na harda...

tip.top napisał/a:
Już powstała
Obrazek
sadistic.pl/jezus-w-tupolewie-vt76711.htm

Bo tak jakby podobieństwo jakieś tam jest

wiecie.. ja mam swiadomość tego, że na sadolu siedzą zazwyczaj antykościołowi.. siedze tu nie od wczoraj. ale jak czytam te komentarze to aż mi się w dupie przewraca. Dlaczego? Bo myślałem, że chociaż inteligentni jesteście.. A tu taka niemiła niespodzianka. A co do zdjęcia. Świetny, bardzo odważny przekaz, widać że ten kościół nie ogranicza się do odprawiania modłów i stawiania standardowych nudzących grobów, które nic nie wnoszą do duszy człowieka.. widać, że ten kościół chce coś zdziałać, dosadnio pokazać o co chodzi w śmierci Jezusa i jak łączy się to z wiernymi. A co do komentarzy typu 'grób z samolotem też niech postawią' to aż szkoda mi się wypowiadać, właśnie tego tyczy się moje pierwsze zdanie. Dziękuje za uwage. Jestem niewierzący. Żegnam.
Oczywiście chodziło mi o łaczenie tych dwóch sytuacji (samochód-samolot) Bo groby 'smoleńskie' chyba trzeba pozostawić bez komentarza.. Przegięcie.
Oczywiście chodziło mi o łaczenie tych dwóch sytuacji (samochód-samolot) Bo groby 'smoleńskie' chyba trzeba pozostawić bez komentarza.. Przegięcie.
xSzymonxFlyinx napisał/a:
Świetny, bardzo odważny przekaz, widać że ten kościół nie ogranicza się do odprawiania modłów i stawiania standardowych nudzących grobów, które nic nie wnoszą do duszy człowieka.. widać, że ten kościół chce coś zdziałać, dosadnio pokazać o co chodzi w śmierci Jezusa i jak łączy się to z wiernymi.
Bardzo proszę, zinterpretuj jaki niby przekaz ma grób w roztrzaskanym maluchu.

Czemu mam wystawiać Ci wszystko pod nos? Sama pomyśl, jeżeli uważasz się za osobę inteligentną, a jeżeli po prostu wiesz, że nią jesteś i masz w dupie interpretacje to faktycznie miej ją w dupie i scrolluj dalej omijając wątki, które Cię nie interesują. Ja powiem tylko tyle: grób zwraca na siebie uwagę, to podstawa tego co chcieli zrobić, a nad resztą to już się zastanów, przykładowo dlaczego taki napis? Dlaczego ten maluch jest rozwalony w taki, a nie inny sposób, o co się rozpieprzył, etc. etc. A no i w ogóle nie wiem czemuście się uczepili tego, że to jest maluch. Niskobudżetówka, przecież rydzyk maybacha nie odda.
Po prostu byłam ciekawa Twojej interpretacji (co do przewijania nieciekawych postów
-> moje dwie propozycje są na początku tej strony). Mówienie, że coś ma głęboki przekaz i jeśli jesteś inteligentny to go dostrzeżesz jest puste. Równie dobrze może to świadczyć o nieumiejętności nazwania zjawiska przez autora powyższego stwierdzenia. Z rozumieniem symbolicznego przekazu jest podobnie jak z poezją - każdy widzi to na swój sposób, jednak w szkole uczą ogólnie przyjętej interpretacji. O takiej też chciałabym się dowiedzieć od kogoś zainteresowanego tematem (założyłam, że masz swoją wersję widzianą oczami chrześcijanina), ale zamiast tego otrzymałam kolejne pytanie i podważenie inteligencji.
Co do napisu to wolę się nie dzielić poglądem na temat uciekania od odpowiedzialności hasłem "niezrozumiałych i zawiłych ścieżek Pana".

Co do napisu to wolę się nie dzielić poglądem na temat uciekania od odpowiedzialności hasłem "niezrozumiałych i zawiłych ścieżek Pana".