Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Jeśli młodzież jest przyszłością kraju, to ja tej przyszłości nie widzę...
Cytat:

W Pelplinie młodzi ludzie skopali na śmierć bociana. Martwego ptaka znaleźli mieszkańcy Osiedla Młodych. O sprawie poinformowali policję.
- Bocian był oswojony, nie bał się ludzi, chętnie do nich podchodził. Siadał na przykład przy boisku, gdzie w piłkę grały dzieci i młodzież - wyjaśnia asp. sztab. Dariusz Górski, rzecznik tczewskiej policji. - Z naszych ustaleń wynika, że niestety, bocian natrafił na taką grupkę nastolatków, którzy kilkakrotnie kopnęli ptaka. Obecnie ustalamy personalia sprawców i dokładny przebieg zdarzenia. Za znęcanie się nad zwierzętami, zgodnie z ustawą o ich ochronie, grozi kara do dwóch lat więzienia.

Bocianem od czerwca 2010 r. opiekowała się radna gminy Pelplin i sołtys Rożentala Beata Kwiatkowska. - Wypadł on wtedy z gniazda w ramach selekcji naturalnej i zwyczajnie miał zginąć. Znalazły go jednak dzieci. Dwudniowego pisklaka przyniosły mi do sklepu. Był tak mały, że mieścił się w pudełku od zamku patentowego - mówi.

Beata Kwiatkowska skontaktowała się z miejscowym leśniczym. Ptaka chciała oddać do schroniska dla bezdomnych zwierząt. - W schronisku powiedzieli mi jednak, że nie przyjmują piskląt, bo po wypadnięciu z gniazd mają one ginąć zgodnie z prawem natury.

Pani sołtys było jednak żal pozostawić bociana, więc zabrała go na swoją posesję i zaczęła wychowywać. Otrzymał imię Wojtuś. - Ptak bardzo szybko urósł. Latem fruwał nad okolicą, a zimą przebywał w moim gołębniku, gdzie miał pożywienie. Bardzo się z nim zżyłam i jest mi ogromnie żal, że ludzie zgotowali mu taki los. Zwłaszcza, że to byli młodzi. Czy młodzież nie ma już w sobie żadnych wartości?
Przecież zwierzę również czuje ból. Chciałabym, aby sprawcy zostali ujęci i surowo ukarani. Może to kogoś czegoś nauczy.

Tego samego domagają się mieszkańcy Pelplina i okolic. - Kto dał prawo tym młodym ludziom, by tak postąpili z bezbronnym stworzeniem, to skandal! - mówi jedna z mieszkanek. - Najgorsze jest to, że coraz częściej słyszy się w mediach o przypadkach znęcania się nad zwierzętami.

dziennikbaltycki.pl/artykul/573117,pelplin-grupa-nastolatkow-skopala-n...

podpis użytkownika

Nie zapomnij o grzebieniu, ty p🤬lony jeleniu.
Fazi

Mój c🤬j dłuższy niż twoje zwoje mózgowe.
Pih
Zgłoś
pakicito 2012-05-13, 20:38 2
zatłuc jednego dla przykładu, najlepiej tępym narzędziem
Zgłoś
W................s 2012-05-14, 0:06
Nikt im nie wytłumaczył na czym polega szarpanie bociana, dobrze, że nie zwalili konia ...
Zgłoś
Voltron 2012-05-15, 10:46
k🤬a... po c🤬j go zabijali,

podpis użytkownika

[img:7fe23780ff]http://img.sadistic.pl/pics/75a254ac285b.jpg[/img:7fe23780ff]
Zgłoś
Wiochmen 2012-05-15, 11:25
Velture napisał/a:

Ja p🤬le i po co oni go zabijali tylko? Fajna sprawa taki oswojony bocian jak ci pop🤬la przy boisku albo w ogródku przy tobie. Na c🤬j było go zabijać?

nic dodac nic ując,ale mam nadzieje ze mieszkancy zrobi.a z nimi co trzeba
Zgłoś
19adam90 2012-05-15, 12:01
Never back down. Mistrz
Zgłoś
PimpMyDick 2012-05-15, 12:10
Chcieli "ściągnąć bociana".
Zgłoś
Rumcajs_Rozpruwacz 2012-05-15, 12:11
Ej no selekcja naturalna... tylko trochę później.
Zgłoś
bravoteampolska 2012-05-15, 12:26 6
K🤬a , ale bociana , a co to zwierze winne było .
Bociek to takie drugie godło Polski , aż cieszy oko jak wiosenną porą na polu za traktorem szuka proteinek .
Szczyt sk🤬ysyństwa , ale to tylko dlatego że nie ma kary , j🤬e gimbusy czują się bezkarnie .
Kiedyś w szkolę nie było podskakiwania dostało się wp🤬l linijką i człowiek wiedział że nie może podskakiwać bo szybko go usadzą , a teraz to kurestwo demoluje wszystko wokół .
I weź później żyj albo pracuj z taką k🤬ą
Zgłoś
modyf 2012-05-15, 12:49 1
omgwtflol
Pewnie i tak im się upiecze... a szkoda, bo życzę im wszystkiego najgorszego, śmierci w bólu i długiej agonii

...i to takiej żeby najtwardsi widzowie harda rzygali z obrzydzenia.
Miłośnikiem zwierząt nie jestem specjalnie, ale bezmyślnego okrucieństwa wobec bezbronnych nie znoszę
Zgłoś
l................s 2012-05-15, 13:37
Nie jestem szczególnym obrońcą praw zwierząt, no chyba, że mówimy o często poruszanym na sadolu, prawie: "zwierzęta maja prawo dobrze smakować".
Śmieszą mnie wegetarianie pop🤬lający w skórzanych butach czy fanatyczne obrończynie zwierząt stosujące na co dzień kosmetyki w większości testowane właśnie na zwierzętach.
Ale jednego k🤬a znieść nie mogę! Nie mogę znieść głupoty. Jakim trzeba być pok🤬ieńcem żeby zatłuc bociana?!
Takich kozaków zaprosił bym najchętniej aby spróbowali zatłuc moje dwa kaukazy.
No tak, tylko że wtedy nie starczyło by odwagi.
Zgłoś
snik0 2012-05-15, 14:13
Tak to jest, gdy się oswaja zwierzęta ...

podpis użytkownika

Zgłoś
S................R 2012-05-15, 16:58
Ma ktoś ich zdjęcia? Chętnie poświęcę trochę tuszu, ryzę papieru i rolkę taśmy klejącej i w drodze nad morze nadłożę kilka km żeby rozkleić po Pelplinie co by im mieszkańcy pokazali selekcję naturalną.
Zgłoś
Nutaharion 2012-05-18, 15:59
"powiedzieli mi jednak, że nie przyjmują piskląt, bo po wypadnięciu z gniazd mają one ginąć zgodnie z prawem natury"

Tyle ode mnie
Zgłoś