Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Haniebna profanacja pomnika "Inki"
Konto usunięte • 2013-02-16, 14:52
Szokujące zdjęcia zamieścił na stronie portalu "W Krakowie i nie tylko..." ich autor Józef Wieczorek. Widać na nich pomazany farbą posąg zamordowanej przez UB strzałem w tył głowy Danuty Siedzikówny, ps. "Inka".

Farbą oblano także postument, na którym wypisane są słowa "Zachowałam się jak trzeba..." - słowa, którymi "Inka" wytłumaczyła, dlaczego nie chciała prosić o akt łaski prezydenta Bieruta.

Jak widać, sk🤬ysyństwo się szerzy z dnia na dzień

wpolityce.pl/wydarzenia/47251-haniebna-profanacja-pomnika-inki-w-krako...
Zgłoś
sedes001 2013-02-16, 17:27 7
Nic tylko łby rozp🤬alać takim lewackim sk🤬ysynom.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-02-16, 17:28 1
Ale jak prawaki niszczą pomniki w Warszawie to jest patriotyzm, tak?

Mieczem wojujesz...
Zgłoś
Konto usunięte 2013-02-16, 17:31 3
To nie jest sk🤬ysynstwo, to jest czysty debilizm. Pewnie szla sobie grupka lysych cymbalow, zobaczyli ''figurke'' i postanowili ja zniszczyc. Zaloze sie, ze nie wiedzieli co on przedstawia. Czasem wstyd mi za nasze spoleczenstwo, ale co mozna zrobic... Wszedzie znajda sie skonczeni idioci.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-02-16, 17:32
To na pewno sprawka jakiegoś księdza, murzyna, geja, lewaka, ż🤬da albo cygana.. c🤬j że sprawca to na pewno biały gówniarz z dobrej rodziny, przeciętny gość sadistic.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-02-16, 17:57
lewackie k🤬y za takie profanacje puszka farby na łeb i przekopka w celu nastawienia klepek we łbie!;/
Zgłoś
Massdeath 2013-02-16, 18:04 1
reidar napisał/a:

Mieczem wojujesz...

Nie dokończę co by pod paragraf nie podpadać ale powiem ci że wiele można się o człowieku dowiedzieć szperając po wyszukiwarkach. Warszawa to jednak jest wylęgarnia wszelkiego gówna moralnego w tym kraju.

podpis użytkownika

W̸̩͚̭̰̰͍̺̻̪̻̜̞̤̰̾͋̾̈̏̆͗̇ͨ͗͌̓̉ͨ͐̑͊͢A̴ͫͩ̉ͭ̆̓̿̂͌͐ͪ͑ͬ̍̿ ͒̑͛͟͠͏̴͚̫͙̣̻
Zgłoś
Konto usunięte 2013-02-16, 18:14 5
@reidar
Jak niszczą pomniki armii czerwonej czy takich k🤬 jak nowotko, to jak najbardziej jest to patriotyzm.
Zgłoś
sedes001 2013-02-16, 18:19 10
reidar napisał/a:

Mieczem wojujesz...

Niby jaki pomnik masz na myśli? Żołnierzy radzieckich? To jest skandal że takie coś w ogóle stoi w naszym kraju.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-02-16, 18:47 7
Tego będzie co raz więcej, tego typu akcji historii w szkołach mamy coraz mniej, polski sprowadza się do umiejętności czytania, zbyt łatwo wystawiane orzeczenia o dystralalala (wcześniej człowiek by dostać papierek o dysortografii itd., musiał umieć na pamięć wszystkie regułki ortograficzne i przechodził masę różnorakich testów), wiedza o kulturze, wiedza o społeczeństwie i przysposobienie obronne to już całkowita kpina. Na wok'u i po ludzie nie wiedzą co z sobą zrobić nauczyciele mają to w dupie, bo etat się liczy (poza tym c🤬ja wiedzą). Na wos'ie jak ma się inne zdanie to jest się piętnowanym i wyzywanym od aspołeczniaków, psycholi itd. (wystarczy poruszyć temat przywrócenia kary śmierci, zakłamanych mediów, sprzedajnych polityków lub temat, który jest istną petardą "nacjonalizm, jestem za" dobrze zaargumentowany gwarantuje lawinę gówna i p🤬lenia od większości nauczycieli i socjalistów w klasie których argumenty są często wprost śmieszne). O muzyce w gimbazach nie wspomnę (by k🤬a nie znać podstawowych kompozytorów przynajmniej polskich). I później słyszy się to p🤬lenie, "Nie wiem jestem humanistą", "Nie wiem jestem po matinf" i oglądamy dewastację pomników kluczowych wydarzeń, ludzi którzy polegli w imię ojczyzny lub bliźnich, słyszymy kaleczoną mowę i przekręcane daty, nazwiska, wydarzenia. Odnośnie dyskusji o karaniu bla bla bla, owszem złapać, uświadomić kto to był jak żył, nałożyć grzywnę na poczet renowacji i po sprawie.
Zgłoś
rusofil 2013-02-16, 18:49 4
Takie miejsca powinny być monitorowane, tak samo jak przystanki, ławki i inne narażone na zniszczenie przez troglodytów. Co do samych troglodytów, to powinno się zakuć ich w łańcuchy i zagonić, by zap🤬lali na rzecz miasta z napisem: "Jestem debilem" na czołach. Potem, oczywiście, powinni zapłacić za przejaw skrajnego idiotyzmu sowitą karę pieniężną. Tolerowanie gówna w Polsce mnie przeraża. Nic się z tym j🤬ym syfem nie robi.

podpis użytkownika

● Nie jestem rasistką. Nienawidzę wszystkich jednakowo.
● Homofobia jest ciężką chorobą psychiczną, która powinna być leczona pod przymusem.
● Cebulactwo to polska choroba narodowa.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-02-16, 18:51
Co wy p🤬licie przecie to cud ... płacząca krwią Inka !
Zgłoś
Konto usunięte 2013-02-16, 18:54
Zielka napisał/a:

K🤬a, co za prymitywy. Jak można być taką nieuświadomioną historycznie i bezwartościową ciotą. Najlepiej jest nie mieć żadnych świętości i autorytetów.

Tu nie chodzi o żadną świadomość historyczną i autorytety. Bohaterowie wojenni bowiem nigdy nie byli dla mnie wzorcami. Jednak jej poświęcenie i upór przy trzymaniu się swoich wartości są godne podziwu.

Tu chodzi o buractwo mentalne.

rusofil napisał/a:

Takie miejsca powinny być monitorowane, tak samo jak przystanki, ławki i inne narażone na zniszczenie przez troglodytów. Co do samych troglodytów, to powinno się zakuć ich w łańcuchy i zagonić, by zap🤬lali na rzecz miasta z napisem: "Jestem debilem" na czołach. Potem, oczywiście, powinni zapłacić za przejaw skrajnego idiotyzmu sowitą karę pieniężną. Tolerowanie gówna w Polsce mnie przeraża. Nic się z tym j🤬ym syfem nie robi.

Ty nie mów o "tolerowaniu gówna w Polsce". Przecież doświadczenia z tego forum powinny cię już dawno nauczyć, że i ciebie niektórzy uważać mogą za gówno.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-02-16, 19:38
hahah widac po wpisach jacy madrzy ludzie sie napinaja "to na pewno jakis lewak" hahaah sami nie lepsi tok myslenia świadczy o autorze
Zgłoś
Konto usunięte 2013-02-16, 20:01
@srokaty
chciałbym się z Tobą nie zgadzać, ale niestety ...
Zgłoś
Konto usunięte 2013-02-16, 21:39
Stryjek napisał/a:

zamordowanej przez UB strzałem w tył głowy Danuty Siedzikówny, ps. "Inka".

Inka nie była zamordowana strzałem w tył głowy jak np. rotmistrz Pilecki. Egzekucja odbywała się strzałami z broni maszynowej, skazani przywiązani byli od tyłu do palów wbitych w ziemię, mieli również skrępowane ręce. Wykonawcami wyroku byli żołnierze, którzy zgłosili się na ochotnika do plutonu egzekucyjnego (łatwiejsza możliwość zdobycia przepustki itd.). Dopiero jak przyszło im stanąć twarzą w twarz z ofiarami, włączyły się sumienia i serie nie były tak celne, jak być powinny, w związku z czym Inka i Zagończyk nie ponieśli śmierci. Dobił ich oficer strzałem w głowę.

fronda.pl/a/relacja-ksiedza-obecnego-przy-egzekucji-quotinkiquot,21864.html
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie