Hmm... Generalnie to za anime nie przepadam i nie oglądam, ale Hellsing Ultimamate OVA Series polecam - fabularnie stoi to wyżej niż 99% współczesnej fantastyki + nie nadaje się dla dzieci + w tej serii wampiryzm jest na definitywnie przeciwnym biegunie do modnych ostatnio zmierzchu i zmierzcho-podobnych pierdół.
Jak głęboko w mitologię wampiryzmu sięga Hellsing? Wystarczy, że poznacie imię wampira będącego jednym z głównych bohaterów: ALUCARD. Resztę pozostawiam Wam... (ja miałem niezłego zonka, kiedy się zorientowałem w tej grze liter)
Do tego dochodzi muzyka, której po prostu się słucha... Zaprawdę powiadam wam - soundtrack z tego serialu zapadnie Wam na długo w pamięć.
Aha - jeszcze ciekawostka... Serial składa się z zaledwie 10 odcinków, przy czym ostatni ukazał się w grudniu 2012, a pierwszy... w lutym 2006.
Tak - autorzy kazali czekać fanom na każdy kolejny odcinek, nawet ponad pół roku.
Jedno z najlepszych anime.
Jak arabów niema jak są(nie będę robić spojelerów, kto oglądał ten wie co było pomiędzy Alucardem jak go schwytali za młodu a niejakim sułtanem)
konto usunięte
2013-07-11, 17:59
Zonk! Alucard to inaczej Dracula
konto usunięte
2013-07-11, 18:26
Warto by wspomnieć, że kilka utworów z Hellsing'a zostało nagranych w Filharmonii Narodowej w Warszawie.
Oto jeden z nich:
konto usunięte
2013-07-11, 19:01
@ spalonyslon
Twój stary tam jest
za hellsing'a zawsze piwo!
@Suguru @Dixon wyrazilem tylko swoja opinie, zeby pisac o matce o ojcu? Chyba to nie ja zostalem ograniczony "przez mamusie" i teraz mam ból dupy. Mam nadzieje ze to nie wina tych "bajek" ;f