Główna Poczekalnia (2) Soft (8) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 10:59
Heroina po afgańsku
miedziak • 2010-05-31, 22:56
Heroina jest dość łatwa do zrobienia nawet w polowych warunkach, wystarczy ponacinać makówki i zebrać mleczny sok następnie połączyć z bezwodnikiem kwasu octowego(jest on czynnikiem acylującym morfinę) innych odczynników(różnego rodzaju katalizatorów itd.) gotować (np w beczce po ropie) ,a później jeśli chcemy z "kompotu" zrobić "browna",wysuszyć na blasze nad ogniem. Wiele organizacji terrorystycznych lub zbrodniczych reżimów choćby nie wiadomo jak skrajnie przeciwnych narkotykom, w chwilach słabości finansowej wytwarzało i handlowało opiatami : między innym Mao Tse-tung lub dzisiejszy potentat pod tym względem Afganistańscy talibowie (zwykli Afgańczycy też się tym zajmują bo to niezłe pieniądze i jedyne jakie są w stanie zarobić ). Za zwyczaj większość towaru idzie na eksport ale część jest również konsumowana na miejscu lub w sąsiednich krajach.

bystre oczy narkomana (malutkie źrenice)

widok na pola makowe

wioska gdzie wszyscy się trudnią uprawą maku

"nalot" i likwidacja pól

palenie ziarenek maku

przemytnik

skonfiskowane opiaty

więcej w komentarzach, tylko napiszcie coś szybko żebym mógł wkleić i żeby nie wrzuciło zdjęć do głównego posta
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Preston666 2010-06-01, 11:40 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2010-06-01, 13:27 2
Scarlet napisał/a:

normalnie trzeba było bardziej dokładny przepis na wytwarzanie podać, coby sobie nasi gimnazjaliści mogli spróbować

W razie jakby gimbusy chciały spróbować jest łatwiejszy sposób.
Heroina jest opiatem tak samo jak morfina. Wystarczy, że oparzą sobie 20-50% powierzchni ciała np. wrzącym olejem i dostaną POTĘŻNĄ dawkę czyściutkiej morfiny zupełnie za friko.
Zgłoś
miedziak 2010-06-01, 14:10 4
szemel napisał/a:

W razie jakby gimbusy chciały spróbować jest łatwiejszy sposób.
Heroina jest opiatem tak samo jak morfina. Wystarczy, że oparzą sobie 20-50% powierzchni ciała np. wrzącym olejem i dostaną POTĘŻNĄ dawkę czyściutkiej morfiny zupełnie za friko.

rozumiem że to twój sposób na udaną impreze
Zgłoś
HareRama 2010-06-01, 15:49
Miedziak - Irańczycy całkiem niedawno zmniejszyli karę ze śmierci na dożywocie
Zgłoś
konto usunięte 2010-06-01, 19:03
miedziak napisał/a:

rozumiem że to twój sposób na udaną impreze

nie. zażywasz - przegrywasz
Zgłoś
Scarlet 2010-06-01, 19:11
szemel napisał/a:

Heroina jest opiatem tak samo jak morfina.

ale heroina jako syntetyk ma kilkakrotnie silniejsze działanie jednak
Zgłoś
Suub 2010-06-01, 23:19
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
miedziak 2010-06-01, 23:23 1
Zgłoś
ans83[Ż] 2010-06-01, 23:55
a po co palą ten mak jak mogą go po prostu wymieszać z piaskiem??
Zgłoś
konto usunięte 2010-06-02, 0:00
Scarlet napisał/a:

ale jednak się mylisz. heroina jest prolekiem, czyli po przekroczeniu BBB jest metabolizowana do morfiny i 6MAM.
Zgłoś
Scarlet 2010-06-02, 0:32
antraxkelso napisał/a:

ale jednak się mylisz. heroina jest prolekiem, czyli po przekroczeniu BBB jest metabolizowana do morfiny i 6MAM.

nie wiem, nie jestem chemikiem, nie miałam też przyjemności testować na sobie, ale różne źródła tak podają (niekoniecznie tylko wikipedia ), że działa szybciej i silniej, lecz zdaje się krócej, jeśli dobrze pamiętam.
Zgłoś
konto usunięte 2010-06-02, 16:32
Scarlet napisał/a:

nie lubię tego robić ale... masz rację. cytując "Farmakologię i toksykologię" Mutchlera: "...ma ona (heroina) szybsze i - w przeliczeniu wagowym - silniejsze od morfiny działanie"

ale to że coś działa silniej nie znaczy że morfiną nie wywołasz takiego samego efektu prawda? (poza tym w szpitalu mają respiratory więc dawka mogłaby być praktycznie nieograniczona;))
Zgłoś
konto usunięte 2010-06-02, 17:46
Zgłoś
miedziak 2010-09-08, 8:13 1
Zgłoś
konto usunięte 2010-09-08, 8:16
miedziak napisał/a:

jak chcecie więcej to napiszcie.

Chcecie.
Ale może jakiś osobny artykuł o tym naskrobiesz jak masz tego sporo?
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem