Black Pitt napisał/a:
sjp.pl/impakt
Nie pochlebiaj sobie, to że rwiesz świnki w disco remizie nie robi z ciebie jakiegoś ciała niebieskiego![]()
A jak ktoś używa słowa pryzmat, to tylko nawiązuje do geometrii? Użyj mózgu koleś. Kontekst i słowo pasują jak najbardziej.
Heh jak bylem na Donnington Park podczas "track day" - akurat wybralem sie tam na NSR125R - jakis koleznka na pieknym i nowym R1 zaliczyl highside'a - no kurcze az przykro bylo patrzec na te polamane plastiki

Tak to jest jak się jeździ na zepsutym motorze który jeździ bokiem zamiast prosto.

Black Pitt napisał/a:
sjp.pl/impakt
Nie pochlebiaj sobie, to że rwiesz świnki w disco remizie nie robi z ciebie jakiegoś ciała niebieskiego![]()
Problemy z korzystaniem ze słownika? Oto twój własny link, tyle, że dwa kliknięcia dalej: http://sjp.pl/slownik/zn.phtml?id=120384, ewentualnie sprawdź jeszcze w innym słowniku http://definicja.net/definicja/Impakt
Przy okazji sprawdź jeszcze termin: denotacji, otworzy on przed tobą całkiem nową rzeczywistość

@up
Sugerujesz, że przyjął fizyczną kolizję obiektów. A mi się wydaje, że chciał napisać, że "przyjął IMPET".
Sugerujesz, że przyjął fizyczną kolizję obiektów. A mi się wydaje, że chciał napisać, że "przyjął IMPET".

panchamityle napisał/a:
@up
Nic nie sugeruje, bo wiem co chciałem napisać.
"przyjął cał(y/e*) (impakt/uderzenie/zderzenie/kolizję*) na przednie koło vs. krawężnik" [z łac. impactus - wpływ]
* - wybierz sobie opcję którą zdolny jesteś zaakceptować
Czepiając się formy, zwróć uwagę na godzinę wysłania wiadomości...
Utwór "Sail" kojarzy mi się z wrzuconym kiedyś tutaj filmikiem, gdzie tą muzykę zagrali za pomocą cewki Tesli
Śmierć to nie koniec. Śmierć jest jedynie kolejną ścieżką, którą wszyscy musimy podążyć.

podpis użytkownika
In War, Victory. In Peace, Vigilance. In Death, Sacrifice.Śmierć to nie koniec. Śmierć jest jedynie kolejną ścieżką, którą wszyscy musimy podążyć.