Zarammoth napisał/a:
(...)Bez tekstu nie odróżnilibyście jednego kawałka od drugiego w "Jaka to melodia"
No, a widzisz np. metale potrafią odgadnąć utwór po kilku brzdąknięciach na gitarze.
Oj, są takie bity, które pozna każdy słuchacz rapu.
A co do rapu ulicznego:
konto usunięte
2013-07-18, 21:06
przynajmniej nie spiewasz że Cie nie stać na adidasy albo o tym paleniu..
konto usunięte
2013-07-18, 21:07
@Doomik
Źle mnie zrozumiałeś, albo nie chciałeś zrozumieć. Nie przeszkadza mi, że zarabiają na rapie, czemu miałoby? Robią to uczciwie. Według mnie cała dyskusja nie ma sensu, bo i tak obaj skończymy na tych samych wnioskach. Na pytanie: "kto zarabia te hajsy" odpowiedź jest prosta- albo label, albo artysta, ale koszta z tym związane rozbijają się na wiele stron, to też zdążyłem przerobić (nie osobiście) sporo ludzi już nagrywających "legale" pokazało mi od A do Z na czym to polega, łącznie z kwestiami promocyjnymi. Tak się składa, że ze "Świadomym słuchaczem" jestem od kiedy powstał, niemniej jednak mam ten komfort, że to co piszą mogę przefiltrować przez to co już wiem z doświadczenia. Przez "wanna be" miałem na myśli typów łapiących się za rap w momencie kiedy jest on modny i "odskakiwanie" jeśli widzą, że po pierwszym demo nie będą mogli kupić złotego sikora ze sprzedaży płyt. Ot cały temat.
Peace!
A gdybym chciał tu sobie robić promo wstawiłbym numery, które moim zdaniem są o wiele lepsze i okrasił się w około linkami do profili wykonawcy na różnych portalach.
konto usunięte
2013-07-18, 22:21
To jest kanał ziomka, na który numer został wrzucony
@chrisonit
masz zupełną racje, teraz jest moda na rap. Z tym odskakiwaniem to faktycznie nie wiem jak jest, chociaż teraz MC's jest jak grzybów po deszczu, nie ma szans na nadążenie nawet za połową nowych nagrywek. Powodzenia w szesnastkach (spokojnie sadole, nie mówię o gimnazjalistkach

)! Bang!
Przyszłość polskiego podziemia
konto usunięte
2013-07-19, 14:50
Toć to przecież Czosnek i jego zbyt zajebisty skład za młodu
A gruby rusza się jak pingwin
konto usunięte
2013-07-19, 15:29
Przeczytałem dzieci fapują